Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Lehký jahodový dort

0.0
Lehký jahodový dort

Potřebné ingredience

2 balíčky piškotů, 4 kelímky zakysané smetany (celkem cca 600 ml), 250ml smetana ke šlehání, 3 lžíce moučkového cukru, 1 balíček plátkové želatiny - 6 ks, čerstvé ovoce

Postup přípravy

Smetanu vyšleháme , přidáme cukr a zakysanou smetanu.
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody, necháme ji nabobtnat - asi 10 minut a pak ji pomalu zahřejeme. Pozor nesmí se vařit.... často promícháváme, do úplného rozpuštění. Je to prakticky hned :) neutíkat, neodbíhat :)
Ještě horkou želatinu zamícháme do smetanové směsi.
Dortovou formu jsem si vyložila potravinářskou folií, na dno jsem dala vrstvu piškotů, zalila vrstvou smetany, pak vrstva ovoce, zase smetana, piškoty ..... Zakončíme vrstvou smetany.
Dortík dáme do ledničky a necháme vychladit, nejlépe přes noc.

Já ho dělala malému k prvním narozeninám :) je lehký a fakt osvěžující.... A hlavně byl v cuku letu :D

Nádherný dortík od Míši - Myspule ♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Olynka 15. 10. 2011, 11:45
Dobrý den, budu tento dortík dělat dneska v noci či večer synovi k jeho 1. narozkám. Budu ho dávat do dortové formy. Čím mám začít vespod? Potřebuji aby se mi krásně a čistě vyklopil...pořád nad tím přemýšlím a nevím si rady...a jak ho pak z dortové formy vyndat, abych ho poškodila co nejméně?
gabska 15. 10. 2011, 12:43
@Olynka Leni dávám na spod potravinářskou folii nebo pečící papír. Mám kulatou formu s odendávacím dnem... jen otevřu formu, opatrně objedu nožem, sundám a stáhnu na tác. Pak folii jen opatrně protáhnu spodem dortu. Ať se podaří, nebojte, je to celkem pevný dortík ♥ (L)
myspule 18. 6. 2011, 21:37
(F) Gabčo (F), děkuji za vložení tohoto receptu |:o). Bohužel musím konstatovat, že (^) už není :´( :´( :´( , páč to bylo tak neskutečně dobrý žrááááááádlo (zajic), že se po něm jen zaprášilo (clamp) |:o) (Y). Vážně super osvěžující a lehký dortík, dá se říct skoro bez práce ^o). Maličko jsem to vylepšila přidáním vanilkového cukru do smetanové směsi :-) a nahoru jsem nakrájela jahody a celé jsem to přelila cukrárenským želé :-). FANTAZIE nejen na pohled, ale i pro chuťové buňky (flower). (hello) Míša + právě dnes roční (child6) (L)
gabska 19. 6. 2011, 21:45
@myspule :-$ Míšo já tě přetrhnu ,-) Jsem ráda, že se dortík povedl a hlavně že chutnal (Y) Já se na něj chystám příští týden, ale zkusím borůvkovou variaci :-) A (child9) velikááááááánskou pusinku (L)
chalupnicka 20. 4. 2011, 13:51
vypadá lahodně (C) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
gabska 22. 4. 2011, 22:09
@chalupnicka (pst) on i tak chutnal ,-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie