Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Můj 4.dortík - Ta Největší KRASLICE :-)

0.0
Můj 4.dortík - Ta Největší KRASLICE :-)

Potřebné ingredience

KORPUS : Budeš potřebovat dva :-) 200g hl.mouky , 8.vajec , 8.lžic oleje , 250 g cukru MARCIPÁNOVÁ HMOTA PANÍ ZDENKY : 25dkg suš.pol.mléka , 50g cukru moučka , 2.lžíce medu , 2.lžíce vody , 1.lžíce aroma mandle potravinářská barviva , dle libosti :-) -budeš potřebovat také 2 kousky KRÉM : 2vanilkové pudinky , 0,5l mléka , 120g cukru , 400g másla Dále řidší marmeládu na potírání korpusu , solamyl na posypání při dělání marc.hmoty , pečící papír , nebo tuk a mouku na vysypání plechu .

Postup přípravy

KORPUS :
2) do běla vyšlehej žloutky s cukrem a pak přidej olej
3) nalij žloutkovou směs na sníh,prosij mouku a vše lehce smíchej
4) vlij na plech vymazný a vysypaný , nebo jako já na pečící papír
5)peč asi 40.min do zlata na 150-160°C
..Pak repete,protože potřebuješ dva stejné , nebo jestli máš dva stejné plechy , můžeš péct samozřejmě oba naráz :-D
KRÉM:
1) pudink uvař v oslazeném mléce v hustou kaši , dej schladnout na pokojovou teplotu
2) máslo v pokojové teplotě pak asi 5.min zašlehávej do pudinkové kaše
3)můžeš přidat trochu vanilkového aroma,nebo na kousky nakrájené nějaké kompotované ovoce (broskve,mandarinky...)
4)ulož do chladničky

MARCIPÁNOVÁ HMOTA PANÍ ZDENKY : budeš potřebovat 2x

1)na vále smíchej všechny suroviny a uhnět několikrát navlhčenýma rukama v teplé vodě pružný marcipán
2)Kousky marcipánu obarvi různými barvivy , záleží jen na tobě :-)
3)z obarvených kousků si uválej "šulánky" u prům.mezi 0,5-1cm
4)ty skládej na sebe a utvoř jakoby cihličku z pestrých šulánků
5)pak krájej napříč na mozaiku asi 2cm vysokou , jednotlivé maziky skládek vedle sebe na vál potažený potr.folií
6)Váleček si taky potádni folií a pak vyválej na asi centimetr pestrobarevný potahovací plát , snaž se dodržet vajíčkový tvar,at šetříš hmotou :-)
7)dej na chladné místo než budeš potahovat ¨

JDEM DO FINÁLE :-D :
1)oba pláty korpusu na sobě vykroj do tvaru vejce a vrchní seřízni zešikma
2)spodní namaž marmeládou a potři krémem
3)polož na něj druhý ,natři marmeládou , a z punčoviny na něj utvoř jakoby kopulku, aby vejce bylo co nejvěrohodnější :-)
4)dej chladit do ledničky , ale pokud je chladný a tys byla rychlá , můžeš potahovat hned
5)až vše ztuhne,asi za hodinu-dvě (déle není na škodu) , můžeš z válu i s folií opatrně marcipán lehce srulovat a pakzase rozrulovat přímo na korpus s punčovinou
6)Kdyby ti náhodou někde nějaký centimetr nevyšel , zkus hmotu opatrně a pomalu povytáhnout
7)prsty nebo nožíkem marcipán jakoby podsuň po dort
8)vajíčko můžeš obložit "trávou"ze zeleného marcipánku , kterou promačkáš lisem na česnek :-) , nebo ozdobit třeba opilými kuřátky jako já :-)

Snad se podaří :-) držím palečky :-)

z boku :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzikk 22. 4. 2011, 18:06
Super vejce!!! Tak krásné velikonoce (velikonoce19) (velikonoce8) (velikonoce18) (velikonoce12) (velikonoce7)
jajka5 22. 4. 2011, 15:10
(velikonoce) (velikonoce7) (velikonoce5) (velikonoce6) (velikonoce14) (velikonoce15) (velikonoce16) (velikonoce18)super!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SISSIm 22. 4. 2011, 13:16
(velikonoce) ( (velikonoce3) (velikonoce5) (velikonoce7) (velikonoce6) (velikonoce8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie