(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
BRAMBOROVÝ GULÁŠ-DEKUJI LABUZNIK.COM

Potřebné ingredience
Ingredience 4 porce 600 g oloupaných brambor, 2 cibule, olej, mletá sladká i pálivá paprika, drcený kmín, sůl, 2 lžíce hladké mouky, několik hub, 100 g klobásy, 2 lžíce rajčatového protlaku, česnek, 1 lžička sypké polévkové kořenící směsi, kousek papriky, mletý pepř, majoránka.JÁ SI PŘIDALA JEŠTE BEHEM VAŘENÍ-ZBYLOU DOMA KAPUSTU
Postup přípravy
Postup
Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme ji do varu. Přidáme brambory nakrájené na kostky, sůl a dusíme pod poklicí, až jsou brambory poloměkké.
Zahustíme je světlou jíškou z oleje a mouky, dobře ji rozmícháme, přidáme na plátky nakrájené houby a klobásu, rajčatový protlak, česnek, kořenící směs a dusíme, až brambory změknou. Nakonec vmícháme majoránku, prohřejeme a při podávání posypeme porce paprikou nakrájenou na nudličky a čerstvě mletým pepřem.
Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme ji do varu. Přidáme brambory nakrájené na kostky, sůl a dusíme pod poklicí, až jsou brambory poloměkké.
Zahustíme je světlou jíškou z oleje a mouky, dobře ji rozmícháme, přidáme na plátky nakrájené houby a klobásu, rajčatový protlak, česnek, kořenící směs a dusíme, až brambory změknou. Nakonec vmícháme majoránku, prohřejeme a při podávání posypeme porce paprikou nakrájenou na nudličky a čerstvě mletým pepřem.

PLNEJ HRNEC TOHO JE
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé