Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Zapečená pohanka se zeleninou

0.0
Zapečená pohanka se zeleninou

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g pohanky lámanky kousek pórku nebo jarní cibulky 2 větší žampiony 1 velká mrkev 1 menší cuketa 150 g zelených fazolek 1/4 celeru 1 větší petržel mletá sladká paprika (kdo má rád, tak trochu chilli) sojová omáčka (používám Shoyu) sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 40 Kč

Postup přípravy: Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme nabobtnat.

Zelené fazolky nakrájíme na menší kousky a spolu s mrkví uvaříme do poloměkka. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel a celer na menší kostičky a vše společně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony, cuketu, uvařené fazolky a mrkev na kostičky. Zeleninu ochutíme sojovou omáčkou a mletou paprikou (případně chilli).

Nakonec vmícháme připravenou pohanku, zamícháme, upravíme do zapékacího pekáčku, posypeme sezamovými semínky a zapečeme v troubě dozlatova.
Nápad na vylepšení / tip: Podáváme se zavařenou červenou řepou nebo sladkokyselou okurkou, pokapané středomořskou omáčkou Heinz.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie