Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Zapečená pohanková kaše se švestkami

0.0
Zapečená pohanková kaše se švestkami

Potřebné ingredience

1 hrnek pohanky lámanky, 2 jablka, 1balíček sušených švestek (250g), 1 zakysaná smetana, mléko, voda, cukr krupice, skořice

Postup přípravy

Pohanku namočíme na hodinku do studené vody. Vodu pak nesléváme a přímo v ní dáme pohanku vařit, přiléváme mléko podle potřeby, cukr dle chuti. Vaříme na mírné plotně cca 6 minut, do kašovité konzistence. Pak přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít.
Pak vmícháme jablíčka, oloupaná a nastrouhaná na hrubém struhadle. Vmícháme zakysanou smetanu. V případě potřeby ještě doředíme mlékem.
Nalijeme kaši do zapékací misky (nebo pekáčku) vymazané máslem a vmáčkneme do ní švestky. Švestky je dobré na chvíli namočit do teplé vody, zbavíme je tím posíření. Kaši uhladíme tak, aby švestky nebyly vidět a celou ji posypeme mletou skořicí.
Pečeme na 180 stupňů, asi 15 - 20 minut. Na talířku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

HankaH 5. 8. 2014, 14:57
Moc děkuji za prima tip na zdravou snídani :-) Vyzkouším. (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie