Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře dušené po Provencálsku

Kuře dušené po Provencálsku

Potřebné ingredience

Ingredience: * 1 kuře * 1 velká palička česneku * sůl a chilli * několik snítek čerstvé petrželky * 1 červená paprika * 1 mrkev * 350 ml kuřecího vývaru * 25 ml červeného vinného octa * 1 lžíce rajského protlaku (kečupu) * 1/2 lžičky provensálského koření * (zakysaná smetana na zjemnění)

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Přibližná cena: 80 Kč


Postup přípravy: Kuře rozebereme na porce a každou část potřeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí placičky

Rybí placičky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 1/2 kg rybího filetu z tresky /možno i z jiné ryby/ * 1 vejce * 4 lžíce strouhanky * 2 litry zeleninového vývaru * 150 ml smetany ke šlehání * 2 lžíce plnotučné hořčice / bez konzervantů/ * máslo * 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky * 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru * sůl, pepř

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 80 Kč


Postup přípravy: Rybí filé umeleme, přidáme strouhanku, vejce,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Roláda z Pangase

Roláda z Pangase

Potřebné ingredience

Ingredience: * 2 filety Pangasia * 1 malá cuketa * 3 lžičky mandlových lupínků * sůl,pepř, máslo Na omáčku: * 2 lžíce másla * 1 lžíce citronové šťávy * 5 lžic zakysané smetany * 2 lžíce mletých mandlí

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 100 Kč


Postup přípravy: Každý filet překrojíme napůl,vzniknou nám 4…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Potřebné ingredience

* 250 g tvarohu * 30 g másla * 150 g špaldové mouky * 150 g strouhaných jablk * 125 ml mléka * 1 ks vejce * 1 ks skořicového cukru

Postup přípravy

Počet porcí: 3
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 50 minut


Postup přípravy:
Tvaroh smícháme s rozehřátým máslem, přidáme mléko, vejce,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená pohanka se zeleninou

Zapečená pohanka se zeleninou

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g pohanky lámanky kousek pórku nebo jarní cibulky 2 větší žampiony 1 velká mrkev 1 menší cuketa 150 g zelených fazolek 1/4 celeru 1 větší petržel mletá sladká paprika (kdo má rád, tak trochu chilli) sojová omáčka (používám Shoyu) sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 40 Kč

Postup přípravy: Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Dhal

Dhal

Potřebné ingredience

* 4 lžíce oleje * 2 cibule (jemně nasekané) * 1 velký stroužek česneku (jemně nasekaný) * 1 lžička římského kmínu * 2 lžičky kari * 2 lžičky mletého koriandru * 1 kousek skořice * 8 hřebíčků * 250 g červené čočky * 900 ml zeleninového vývaru * 2 bobkové listy * sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

DHAL (indická kuchyně)
Fotografie receptu DHAL (indická kuchyně)

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 50…

Zobrazit více...

Kategorie