Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 185 návštěvníků)

Perfektní korpus, pudinkový krém

0.0
Perfektní korpus, pudinkový krém

Potřebné ingredience

korupus: 5 vajec 5 lžic oleje 150g hladké mouky (na kakaový 120g hl. mouky + 30g kaka) 150g cukr moučka špetka soli krém: 2 pudinky (dle chuti), 0,5l mléka, 150g moučkový cukr, 250g másla, rumové nebo jiného aroma dle chuti, (používám aroma, protože mám jistotu, že se krém nesrazí, jako se to někdy stane s rumem)

Postup přípravy

Korpus: Napřed si ušleháme bílky, do bílků přidáme špetku soli, když jsou vyšlehané, tak přidáme cukr a šleháme cca 8 minut na nejvyšší otáčky, aby se pořádně zašlehal cukr do bílků. Jestli je vše pořádně zašlehané poznáme tak, že vytáhneme metly ze sněhu a měly by se utvořit krásné špičky. Když je vše vyšleháno, dáme šlehač na nejnižší otáčky a zašleháváme pomalu vždy jedno vejce, jednu lžičku oleje až máme všechny vejce a všechen olej zašlehaný. Pak do této hmoty prosejeme přes síto hladkou mouku (v případě kakaového korpusu hl. mouku s kakaem) a už nešleháme ale jen lehce vmícháváme tak dlouho, až mouku pořádně vmícháme. Pracujeme opatrně, aby nám sníh nelehnul. Zní to složitě, ale nic na tom není :). Potom vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (toto množství je na formu o průměru 26cm). Těsto rozetřeme více do krajů, uprostřed necháme méně těsta, korpus hodně vyskočí, tak aby byl rovný. Pečeme v předehřáté troubě pozvolna (cca 160 stupňů) asi 40 minut. Pokud se dort začne na povrchu připalovat, můžeme nahoru položit pečící papír nebo alobal. Jestli je korpus hotový poznáme, že se nelepí na špejli. S korpusem zacházejte opatrně, nemlaťte s ním, aby se nezdrcnul. Po upečení vyndáme na mřížku a necháme vychladnout. Když je korpus trochu vychladlí, přetočíme ho a odendáme boční strany dortové formy. Po vychladnutí opatrně sejmeme vrchní díl formy. Když nejde vrchní díl sunda, opatrně si pomůžeme ostrým nožem. Po vychladnutí dort rozřízneme na tři díly a plníme krémem podle chuti. S tímto korpusem se výborně pracuje, nedrobí se, krásně se rozkrajuje a navíc je vynikající.

Krém: uvaříme si 2 pudinky v 0,5l mléka na husto kaši. Necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny, když je vše ušlehané, postupně přidáváme kaši s pudinku. Přidáváme po částech a pěkně vyšleháme. Když je vše vyšlehané, zašleháme tam cca 2 kávové lžičky rumového aroma.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 15. 7. 2016, 12:14
(F)
dofik (upraveno) 17. 5. 2018, 21:08
(Y) (Y) (Y) povedl se
laskonka333 17. 5. 2014, 23:05
(^) (^) (^) (^) (^) (^) (^)
Janyse 17. 5. 2014, 18:51
Děkuji za recept, dnes jsem pekla, je opravdu vynikající (Y) (Y) (Y) Už budu dělat jen tento, opravdu super (clamp) (clamp) (L)
P.A.V.L.A 12. 2. 2014, 21:04
(Y) (Y) (Y)
Jitiska 12. 2. 2014, 20:35
Dobrý den,chci udělat váš korpus,ale mám formu 24 průměr a z těch 5 mi to přijde málo do tý formy a už vůbec ne do průměru 26.Radši bych to udělala z osmi vajec a myslíte,že tam mám dát,tak 40g kakaa
Cyprusmummy 7. 2. 2014, 17:46
Dobry den. V receptu nevidim prasek do peciva. Je to vazne bez prasku?? *-) *-) *-)
Andy80 14. 10. 2014, 21:45
@Cyprusmummy Ano opravdu bez prdopeče. Musí se to právě jen našlehat, pak to krásně vyběhne. Je to ale opravdu jen o tom šlehání, šlehání, šlehání a zase šlehání :-) . Nejlepší je to šoupnout do robotu :-)
romcag 30. 1. 2013, 7:55
Naprosto vynikající recept jak korpus tak i krém, dělám ho při každé příležitosti, a všem moc chutná, dneska pečeme znovu dcerce na svátek, už se těším je fakt lahodný, děkuji jiný dort nepeču :-)
PETANEK14 25. 5. 2012, 20:05
dnes jsem ho dělala a mě moc nevyběhl ,tak nevím,v čem jsem udělala chybu *-) Zapoměla tedy jsem vyšlehat cukr do bílků a dala jsem ho tam až po těch žloutkách a jen jsem ho jemně zapracovala ,tak ,že by to bylo tím? *-)
PETANEK14 19. 9. 2012, 19:44
@PETANEK14 Tak mi to nedalo a korpus jsem vyzkoušela znovu (čokoládová varianta) a povedl se na jedničku |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
PETANEK14 23. 9. 2012, 16:28
@PETANEK14 vyzkoušela jsem i ten světlý (Y) (Y) (Y) (Y)Nejlepší recept na korpus,co jsem za dva roky zkoušení našla.Už jinej dělat nebudu (^) (^)Už jsem našla,co jsem hledala.Je úžasný.Děkuji moc za vložený recept (F)
crea 17. 5. 2012, 13:14
podle Vašeho receptu jsme upekla korpus a musím říct, že je neskutečně výborný i druhý den. (Y) (Y) (Y) Moc děkuji.
pleja 22. 4. 2012, 10:00
Včera jsem pekla pro dceru svůj první dort v životě :-) a musím vám poděkovat za perfektní recept. Jak korpus, tak krém, s obojím se bezva pracovalo (Y) (clamp) (Y). Díky za recept (F)
sheilynka.dc 5. 2. 2012, 21:13
chtěla bych ho udělat příteli na valentýna, myslíte, že když svrchu potřu dort tím pudinkovým krémem, a dám na ně čerstvé jahody tak to bude dobrý ? :)) ,-)
Zrušený účet 3. 12. 2011, 21:44
Souhlasím, korpus je skutečně perfektní! (Y) (Y) (Y) Pekla jsem naší holčičce na narozeninky 3 dorty a moc se povedly :-) :-) :-) Dělala jsem čokoládový i světlý a mám radost, že jsem konečně objevila tak skvělý recept. S korpusem se velmi dobře pracuje, ... prostě nádhera. |:o) |:o) |:o) Děkuji (F) (F) (F)
zabinkaa 16. 6. 2011, 22:48
Dobrý den, poraďte mi prosím... Krém má "pudinkové cucky" a ať šlehám jak šlehám, nejde to rozšlehat :-( :-( :-( Už jsem tento krém 2x dělala a nikdy se mi nestalo... Tak nevím co je špatně :-( Chuťově je ale opět výtečný :-)
petoos 18. 6. 2011, 13:11
@zabinkaa Blani, já nejsem žádná velká pekařka, ale mně se to stává, když zapomenu z pudingu sundat horní vrstvu, která udělá tvrdou krustu. Dnes jsem do krému dala podle jednoho z receptů 50 g ztuženého tuku a tu tvrdou slupku to neudělalo, krém mám krásně hladký. Ještě že ten MMB je. Sama bych na to určitě nepřišla.
jeremy (upraveno) 21. 8. 2011, 10:22
@petoos Pokud si uvařený pudink nahoře přikrejete potravin. folií, plácnete ho tam přímo na pudink, tak se vyhnete škraloupu... ,-)Ať se daří...někdy tento recetpík vyzkouším! (F)
Andy80 23. 8. 2011, 19:20
@jeremy Ano, přesně tak, pudink stačí zakrýt potravinářskou folií a škraloup se neudělá, nebo míchat, míchat a míchat dokud nevychladne, pak se taky škraloup neudělá.
PavliBP (upraveno) 12. 5. 2011, 8:59
tak ani netušíte jakou radost jste mi udělala :-$ u nás v cukrárně pečou úžasný pařížák a hlavně je tam úúúúžasný korpus, bylo mi vždy hloupé vyzvídat recept, takže jsem testovala recepty a když už to podle obrázku vypadalo, že to může být on, nebyl (6) Až jsem narazila na Váš recept a radostí bych Vás objala (L) Tomu z naší cukrárny je totiž hoooodně podobný. Oni ho tam určitě trochu šidí, ale to prostě ono |:o) Pekla jsem kakaovou variantu, sice se mi trochu uprostřed srazil, ale za to si můžu sama. Hlavně to byl první korpus, který mi vyběhl až na okraj formy (Y) A příště si dám na to sražení už pozor. Opravdu moc moc děkuji (L)
Andy80 15. 5. 2011, 16:00
@PavliBP Jsem ráda, že jsem vám udělala radost. Já už jiný než tento korpus nedělám. A chce to opravdu zacházet s ním opatrně, neklepat, nebouchat dvířky od trouby apod. Ale jde o cvik, já když ho dělala poprvé taky nebyl dokonalý, ale dneska už to jde samo. Už jsem z něj udělala desítky dortů a vždycky chutnali :) Určitě se příště podaří lépe. (hello)
PavliBP 16. 5. 2011, 12:06
@Andy80 Já nakonec zjistila, že nebyl sražený, vnitřek byl ok, jen nahoře byl trochu scvklý, ale to se zakrylo (Y) ... Pekla jsem pak pro nás jen ze 3 vajíček, a udělala jsem to tak, že jsem ho nechala vychladnout v otevřené troubě a už se nahoře nesrazil :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie