Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Olejový piškot - univerzální a výborný!

0.0
Olejový piškot - univerzální a výborný!

Potřebné ingredience

4 vejce, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg polohrubé mouky, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 3/4 prášku do pečiva - při větším počtu vajec úměrně upravuji suroviny

Postup přípravy

Vejce našleháme s cukrem el. šlehačem, poté ručně přimícháme olej, mléko a mouku s kypř. práškem. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech/dort. formu a upečeme při 175 °C.

Je to takový lepší piškot - po upečení neutvoří takovou "krustu" jako klasický obyčejný piškot.
Používám ho ráda na letní moučník s jahodami a želatinou nahoře, osvědčil se mi jako podklad pro Rychlovku od Marcelky K. (kikina) - vynikající superrychlý moučník.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

trixl 11. 8. 2013, 12:26
Konečně jsem našla zapomenutý recept |:o) používala jsem ho jednu dobu úplně na všechno kam by se dalo piškotové těsto (Y) Díky (K)
Marcci 20. 10. 2011, 18:57
Hezký večer Lucko, líbil se mi váš recept na olejový piškot, tak jsem ho zkusila a je naprosto úžasný (Y) (Y) (Y) Jiný už asi ani dělat nebudu, je rychlý a hlavně výborný (F) (F) (F)
ZANYSHOP 9. 4. 2009, 16:57
Dobrý den Lucko, (hello) až dnes jsem zjistila, že Vám náš nejmladší (Z) napsal komentář k receptu. To se za něho omlouvám. (F) (F)Jinak Váš recept na piškot je bezvadný a jiný už nedělám . Hezké Velikonoce (velikonoce18) (velikonoce16) (velikonoce15)Jean.
ZANYSHOP 2. 4. 2009, 17:44
+čřyzzyzyZzZZzZYZYZYyYYyyyyxxrtt (C) (&) (@) (X) (flower) (palice) (plavec) (cinky) (koule) (kolo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie