Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Rybí polévka vynikající

0.0
Rybí polévka  vynikající

Potřebné ingredience

zbytky kapra, koření, zelenina

Postup přípravy

Do 5 L hrnce dáme hlavy ( bez očí a žaber ), ocasy, ploutve a páteř ( vše pořádně umyté ). Zalijeme vodou a přidáme 1 kávovou lžičku soli, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 2 polévkové lžíce octu, 1/4 menšího celeru, 1 menší mrkev a 1 menší petržel.
Vaříme mírně 1.hodinu. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme, maso obereme, posekáme na kousky a dáme zpět do vývaru.
V dalším hrnci dusíme na másle do měkka půlku celeru, 1 petržel, 1 mrkev vše nadrobno nakrájené. Toto přidáme do vývaru + 2 rajčata ( spařené, oloupané a nadrobno nasekané ).
Vnitřnosti pořádně omyjeme a vaříme 25 minut v mírně osolené vodě. Scedíme je, nasekáme nadrobno a dáme do vývaru.
Nakonec uděláme máslovou jíšku a tu dáme opět do vývaru.
Vše vaříme ještě asi půl hodinky.
Je opravdu výborná, zkuste.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

derena 10. 11. 2009, 8:41
Tak ju robím aj ja ale už nedávam upraženú zeleninu len čistý vývar zahustený máslovou jíškou s masem,mlíčím,jikrami a dávam do taniera opražené na kostičky nakrájané rohlíky.Predtým ešte nastrúham do hotovej polievky trochu muškátového orieška.Vynikajúca,odporúčam ,lepšiu som nejedla!!!Tento recept mám od mamky,ktorá pochádzala s Jilemnice na Semilsku. (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (child9)
Martina 11 11. 12. 2007, 20:01
Moc děkuji za váš recept.Polévka je určitě výborná a vyzkouším jí. (clamp) (clamp) (clamp)
lumka 11. 12. 2007, 15:57
taky děláme vývar z ryb,ale jen některé části a k tomu jikry,mlíčí,pak přecedím.Uvařím si houby a pak to vše sliju dohromady a dám máslovou jíšku.K tomu smažíme placky z vajec a strouhanky,které na talíř nadrobno nakrájíme. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie