Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

Likérové špičky

0.0
Likérové špičky

Potřebné ingredience

500 ml vody, 250 g cukru krupice, 2 vanilkové pudingy, 75 g sojové mouky, 750 g čokolády na vaření, 2 omegy. NÁPLŇ: večný koňak, zahuštěný sušeným mlékem, čokoláda na namáčení, piškoty.

Postup přípravy

Z vody, cukru, pudinku, sojové mouky uvaříme kaši podobně jako pudind. Rádo se připaluje, tak vařit na mírném plameni. Krátce povaříme a až vznikne kaše jako puding, tak do ní zamícháme čokoládu, která se rozpustí. Necháme do druhého dne vychladnout a potom zašleháme změklé omegy do pěny. Necháme v lednici trošku odpočinout, ale ne moc, potom by to šlo z tuha vytlačovat.
Piškoty si namočíme v čokoládě. To pro to, aby nenasály koňak a nebyly mokré. Do sáčku vložíme špičku a na piškoty stříkáme do víšky cca 7 cm. Potom dáme do mrazáku ztuhnout a plníme koňakem, uzavřeme (nastříkají se vršky) a dá se zase do mrazáku ztuhnout. Potom namáčíme do čokolády. Nejlepší je vysoká sklenička, nechají se okapat a je hotovo. Uchovávají s v lednici a je možné skladovat i několik dní.

Napoprvé se vám možná nepovedou, ale nic si z toho nedělejte, chce to tréning. Já jsem je dělala asi po 3 a mám je křivé. Chce to trpělivost.
A nejsou vhodné pro řidiče. Alkohol můžete nahradit salkem trošku nařezeným vodou pokud je hustý a ovoňaný rumovou trestí...
Z této dávky je cca 40 ks o vel. 10 cm
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenďulína74 14. 3. 2013, 17:51
Mám dotaz jaká je na to potřeba špička nějaká speciální?? díky za info Lenka
NikolaM11 17. 10. 2012, 16:30
mohla byste přidat obrázkový postup prosím?? nějak to podle toho popisu nechápu *-) byla bych vám vděčná, manžel si je přeje udělat už hodně dlouho takže bych ho mile překvapila :-$, děkuji
jingr 23. 6. 2011, 21:04
Nam dala bych si je nato potřeba nějaka zvlaštní špička že jo dík za odpověd meil je pinteova10@seznam.cz
Anturka 23. 6. 2011, 20:05
pěkné ,kolik je z téhle dávky špiček (L)
Česťa kuba 23. 6. 2011, 20:43
@Anturka Díky (L) Z této dávky je kolem 40 ks
KacabaP 23. 6. 2011, 18:21
No ty jsou |:o). Už je mám uložené a musím je vyzkoušet!
Česťa kuba 23. 6. 2011, 19:48
@KacabaP Zkuste a pak napište jek se povedly (L)
Vyhnanice 28. 5. 2011, 18:55
Aničko,jen mám dotaz to tam přijde opravdu 750 g.čokolády ? *-)
Česťa kuba 28. 5. 2011, 19:13
@Vyhnanice Ano, je to hodně, že? Tam jde asi o to, aby ty špičky drželi tvar a v pokojové teplotě se nerozpoušteli. Mám ještě jeden recept, kde je kakao.... ...jak je vytáhnu z lednice, tak za chvilku tečou a nedají se držet v ruce.
100ml 28. 5. 2011, 16:49
mam dotaz z normalni hladke by to nešlo?deKUJI
Česťa kuba 28. 5. 2011, 16:59
@100ml To nevím, nezkoušela jsem....
zuzka89 28. 5. 2011, 15:50
nádherné (Y) já dělala jen takové mini jako vánoční cukroví místo vosích úlů, na tyhle velké jsem si zatím netroufla.
Česťa kuba 28. 5. 2011, 16:17
@zuzka89 Děkuji, moc velké nejsou, mají cca 10 cm
JirinkaP 28. 5. 2011, 15:47
Můžu se zeptat jakou tu sojovou mouku jste na to použila? Já si jí koupila, ale až doma jsem zjistila, že je hrubá, nevadí to? *-)
Česťa kuba 28. 5. 2011, 16:18
@JirinkaP To nevím *-) Měla by tam být hladká odtučněná. Seženete ve zdravé výživě (hello)
JirinkaP 28. 5. 2011, 16:35
@Česťa kuba Děkuju moc, já tu hrubou taky kupovala ve zdravé výživě. Vzala jsem prostě jeden pytlík s nápisem Sojová mouka a vůbec mě nenapadlo, že by mohla být i hrubá ,-)
Česťa kuba 28. 5. 2011, 16:36
@JirinkaP Tžeba ji využijete do knedlíků :-$ (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie