Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

ROHLÍKOVÉ PLACIČKY

0.0
ROHLÍKOVÉ PLACIČKY

Potřebné ingredience

6 starých rohlíků nebo housek (makových, sezamových....,ale ne slaných!!!) - / nakrájených na malé kostičky / 100 gr. vlašských ořechů : 50 gr. pokrájených a 50 gr. nastrouhaných ořechů, 80 gr. moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 30 g. změklého másla, 2 bílky ušlehané do pěny, nastrouhaná citronová kůra z 1 celého citronu.

Postup přípravy

Do mísy dáme nakrájené rohlíky nebo housky a nasypeme moučkový-vanilkový cukr, citronovou kůru,ořechy a zamícháme, pak přidáme změklé máslo a rukama promneme vše do těsta a nakonec přidáme ušlehané bílky a pomalu lžící zamícháme. Potom nabíráme lžící těsto a rukama vytvoříme malé kulaté placičky a položíme na pečící papír na plech a pečeme asi 30 minut na 150 stupňů. ( Kdo si rád pochutná na křupavém, může placičky připéct - dokud nezačnou tmavnout. Kdo radši měkké, může dobu pečení o cca 5 - 7 min. zkrátit - vyzkoušejte podle chuti. )
TIP : Pokud Vám nechutná citronová kůra , můžete ji vynechat, a pokud se Vám zdají ty placičky málo sladké, pocukrujte je moučkovým cukrem. Když Vám přijede návštěva - udělejte si dvojnásobnou dávku těsta - rychle mizí a pokud náhodou zbydou, vydrží i 2 týdny. Tyto rohlíkové placičky jsou nejlepší ze všech a každému navštěvníku velmi chutná a stále po mě požadují recepty !!!

Příprava rohlíkových placiček : pokrájené rohlíky a nakrájené + nastrouhané ořechy

Citronová kůra, máslo, vanilkový a moučkový cukr

Promíchat cukr, ořechy, citronovou kůru a rohlíky

Po prohnětení másla a rohlíků opatrně zapracovat bílek.

Z těsta vytvarovat malé placičky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie