(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Drůbeží játra Monte negro
Potřebné ingredience
• 500 g drůbežích jater 1 l mléka • 200 ml červeného vína • 150 g anglické slaniny • 1 velká cibule • 5 stroužků česneku • 100 ml oleje • snítka rozmarýnu • 2 bobkové listy • 5 kuliček jalovce • bílý mletý pepř •sůl
Postup přípravy
Játra odblaníme a zcela namočené nacháme 7hod odpočinout v mléce, já nechávám přes noc.
Poté mléko slijema a játra osušíme. Rozpálíme v pánvi olej, osmahneme slaninu, tu si zatím dáme stranou. Do oleje přidáme posekanou cibuli, usmažíme do růžova a nakonec česnek. Do této směsi přidáme jatýrka a restujeme, až jsou poloměkká, přidáme koření a víno, necháme vyčpět alkohol. Poté stáhneme z ohně, přendáme do pekáčku, poklademe slaninou na necháme ještě cca 10 min zapéct v rozehřáté troubě. Na závěr posolíme.
Jsou výborná s čerstvým chlebem nebo rozpečenou křupavou bagetou a s červeným vínem. Na talíře ještě jatýrka posypeme cibulí, která je nakrájená na jemné plátky a posolená.
Poté mléko slijema a játra osušíme. Rozpálíme v pánvi olej, osmahneme slaninu, tu si zatím dáme stranou. Do oleje přidáme posekanou cibuli, usmažíme do růžova a nakonec česnek. Do této směsi přidáme jatýrka a restujeme, až jsou poloměkká, přidáme koření a víno, necháme vyčpět alkohol. Poté stáhneme z ohně, přendáme do pekáčku, poklademe slaninou na necháme ještě cca 10 min zapéct v rozehřáté troubě. Na závěr posolíme.
Jsou výborná s čerstvým chlebem nebo rozpečenou křupavou bagetou a s červeným vínem. Na talíře ještě jatýrka posypeme cibulí, která je nakrájená na jemné plátky a posolená.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé