Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 141 návštěvníků)

Moje nej nej mléčná čokoláda:-)))

0.0
Moje nej nej mléčná čokoláda:-)))

Potřebné ingredience

400 gr. ztuženého tuku (Omega, Lukana, Ceressoft...), 200 gramů cukru moučka, 200 gramů polotučného sušeného mléka, 80 gramů kakaa...

Postup přípravy

Nad parou rozpustíme všechen tuk, přidáme ostatní suroviny (cukr a suš. mléko prosejeme,ať tam nejsou hrudky,které by nemusely jít rozmíchat) a řádně promícháme...Ještě teplé lejeme do formiček, dáme ztuhnout na balkon a poté vyklopíme...
K tomu kakau - já dnes dala 80 gramů z celého sáčku, kde bylo napsáno,že obsahuje 100 gramů,byl to však celý sáček, tak nevím jestli mi špatně funguje váha anebo to tak dobře váží ve výrobnách:-). Klidně dejte 70 a můžete pak 10 gr. přidat...
Já moc nemusím hořkou čokoládu (s výjimkou polev) jen tak na kousání,ale na tuhle se těším každý rok. Můžu napéct spoustu nového a dobrého cukroví, ale tohle je fakt můj favorit. Už jako dítě to bylo moje nejoblíbenější cukroví,tak věřím,že bude chutnat i vašim dětem...To sušené mléko je tam cítit a proto mi fakt moc chutná,tak snad bude chutnat i vám:-)))

Takhle vypadá hotová hmota - je pěkně husťoučká:-)

Kouzelný lektvar ve formičkách...

Pro maminky, které chtějí vědět kolik je z uvedeného množství, pár kousků už skončilo samozřejmě ve mně:-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MajkaKi 26. 11. 2017, 10:55
(Y)mela jsem moc rada domaci cokoladu (L)vyzkousim
petriček 24. 11. 2017, 19:09
Prosím a tá čokoláda je hladká?Dakujem
adriM 15. 12. 2017, 22:44
@petriček Je tam maličko cítit sušené mléko. Máme to rádi.
nikita3333 20. 12. 2012, 21:37
Suprová tedka dodělaná a namáčím cukroví,,nemá chybu jen sem si přidala vanilkovej cukr. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dekuji za parádní receptík (L)
Lucie M. 17. 12. 2011, 8:09
Čokoláda je velmi snadná na přípravu, dobře se dělá, žádné hrudky jsem nikde neměla, jde perfektně vyklopit z formiček, ale vůbec mi nechutná. To ale přisuzuju tomu, že miluju hořkou čokoládu, nikoli mléčnou. Věřím ale, že rodina si pochutná.
adriM 17. 12. 2011, 19:59
@Lucie M. Luci tak pokud vám mléčná čokoláda nechutná, tak chápu, že to nemusí být pro vás to pravé ořechové :-) Dejte tedy aspoň vědět jak chutnalo ostatním čokoholikům (Y) Hezké svátky
Vrtelik 19. 12. 2010, 16:36
taky ji nemám hladkou a to jsem přesívala a rozmixovala ji asi záleží na druhu mléka nebo tuku nevím,ale není hldká :´(
adriM 21. 12. 2010, 13:28
@Vrtelik Saši to mě moc mrzí a jaké jste použila sušené mléko? Bylo to laktino? Pokud bylo jiné, tak věřím že to bylo tím... :-(
hankaniki 22. 12. 2008, 8:43
Dobrý den Andreo, včera večer jsem dělala vaší čokoládu a je prostě úžasná (clamp) (clamp) (clamp). Sice se mi neleskne jako vám, ale to je detail, hlavní je, že je výborná na chuť. (zajic) (zajic) (zajic) Dělala jsem jí rovnou ze dvou dávek, abych sdělala sušené mléko, ale myslím si, že i tak jí bude málo. :-D :-D :-D Už jinou dělat nebudu, moc děkuji za recept. :-) :-) :-) Přeji krásné (banky) (andel) (stromecek) a šťastný (silvestr) (silvestr2) (novy rok) Hanka
adriM 22. 12. 2008, 13:50
@hankaniki Hani jsem moc ráda,že chutná,já jsem z ní taky vždy úplně nadšená :-D |:o) Krásné (andel) (kolednici) i vám (F)
rvasata 15. 12. 2008, 17:22
(child12) (child12) (child12) (child12) (child12)Já jsem opravdu asi neschopná.Vše sjem dělala podle receptu a prostě není vůbec hladká,jsou tam hroudy a to jsem míchala jako magor 8-| 8-| 8-| 8-| 8-| 8-|.Nejdří v to byla kaše samej cukr,ale ten se rozpustil ale pořád není hladká.Nevíte,co je špatně?Dala jsem pár do formiček,ale není to teda ono :^) :^)
adriM 15. 12. 2008, 20:03
@rvasata Reni tak to mě mrzí, zpočátku tam ten cukr je vidět, pokud jste to opravdu prosála,tak tam snad nemají být hrudky ani z čeho...Ono tam je cítit i to sušené mléko,ale to je právě to, co nám na tom tak moc chutná ;-) Ale určitě by nemělo být hrudkovaté *-) Přesně jak píšete, tím horkem se to má rozpustit,pokud jsou hrudky i po vyklopení a vše jste prosála,tak normálně fakt nevím :-S
rvasata 16. 12. 2008, 20:44
@adriM :'( :'( :'(Jojo pořád tam jsou hrudky prosála jsem to všechno 8o| 8o|.Udělala jsem jich pár a když to ztuhlo (a tedy z formiček to šlo jedna báseň ;-) ;-)) tak prostě kousnu a křupe mi to bezi zubama :^) :^),no cukr si myslím,že to už není,ten se nakonec rozpustil přijde mi to jako to mlíko.Tak nevíím,no ještě půlk mám danou v lednici tak zkusím zítra a uvidíme,třeba si to dá říct,ale chuťově je výborná :^) :^)
adriM 17. 12. 2008, 13:50
@rvasata Reni to bude určitě to suš. mlíko,ale to by fakt neměly být hrudky,maximálně může být trošilinku cítit v puse,ale to právě dělá tu skvělou chuť ;-) No uvidíte sama jestli zachutná i ostatním,pokud jsou to opravdu hrudky,je něco špatně - třeba špatné suš. mlíko,pokud to je "jen" cítit lehce v puse,tak to zřejmě nevadí *-) Hezké (andel) (stromecek)
lilly029 14. 12. 2008, 22:07
Andrej tak už ji mám hotovou, překvapilo mě jak šla lehce vyklápět a je tááák dobrá (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
adriM 15. 12. 2008, 10:47
@lilly029 Eli to jsem moc ráda, jasně vyklápět jdou krásně,děláme je léta, jen musí být čokoláda pořádně ztuhlá :-) Tak hezké (andel) (stromecek)
wWendy 20. 12. 2007, 21:50
jééé akorát mi odchází miláček :'( :'(tak až odejde tak já to teda do něčeho přendám a strčím do ledničk,i když už tam má děsně cukroví,tak to musím vše srovnat ;-) :-)ale asito tedy je ještě málom,protože já si to taky říkala,že to asi jen v kuchyni nebude stačit,kdž na to šáhnu,tak to je nahoře jako maličko kluzký :-Dtakže to dám za okno bo do ledničky a uvidíme (L)moooc děkujíííííííí (F) (L)
wWendy 20. 12. 2007, 21:19
mno jako já to jen tak zkusila a dál raději nepokračovala :-psebojim,že se mi nějako rozláme,nemůže se to stát,ale my bydlíme v bytě,takže balkon nemáme,jen sem to nechala doma v kuchyni,je tam cele´kem chladno a namrzlé to není určo :-D ;-)ale nebojte si popradím,určo ven půjde,já jen,že sem to zkoušela jen lehce a třeba to chce ještě chvíli nechat bonevímky :-$ale mám skvělou náladu,to mě nerozhodí ^o) (tudledudle) ;-)
adriM 20. 12. 2007, 21:47
@wWendy Aha, tak to je možné,že to právě není pořádně ztuhlé,nemůžete to dát třeba do něčeho a na chvíli aspoň za okno? Když to nejde vyklopit,tak to může být právě tím,že to ještě je měkčí (H). Fakt to chce ten chlad - nebo klidně do ledničky, fakt to pak půjde samo :-) Je fajn,že neztrácíte náladu,mně když se něco nedaří,tak jsem naštvaná jak ďas :-@ (6) :-)
wWendy 20. 12. 2007, 20:24
kRÁNSÝ DOBRÝ VEČEEEEEEER (L) (F)omlouvám,se,že otravuji,jen sem se chtěla zeptat jak dostat čokoládu ven z formičekprotože je prostě upa natvrdo a nejdeto :'( :'( :'( :'( :'(předem moc děkuji a krásný večer
mamulka2 12. 12. 2011, 12:10
@wWendy já vždycky formicky namočím do vlažné vody v míse a potom rukou setřepu pár kapek a naliju čokoládu,když to potom vyklopim tak to rovnou dávam do té vody a jedu druhé kolo.Taky čokoládu miluji právě tu mléčnou :-p (clamp)
adriM 20. 12. 2007, 20:36
@wWendy Téda to se mi ještě nestalo a dělám ji snad od desíti let... *-) Jak dlouho jste ji měla na balkoně? Jestli to není úplně zamrzlé? Když ji dávám do bonbonierových formiček, tak ji jen vyloupnu a z těch obyč. formiček - to prostě klepnu o linku 1-2x a je to... |:o) Ani vyklepat to nejde??
sk81 19. 12. 2007, 20:54
Přidávám další pochavlu tomuto receptu, přítel mi čokoládu jedl přímo z ruky, jinou už dělat nebudu (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y). Jen jsem měla trošku problémy při vyklápění z formiček, ale hrubá síla to spravila...
adriM 19. 12. 2007, 22:16
@sk81 Mockrát děkuji (L) Zrovna jsme o příspěvek níže psaly, že jde krásně vyklápět, ale tak určitě záleží i na jiných faktorech ;-), formičky a tak... Tak si nechte chutnat (Y) :-) (Y)
kolombína 18. 12. 2007, 22:46
Dobrý večer Andry,díky moc za skvělý receptíček (Y) (Y) Jinou čoko už dělat nebudu-tahle mléčná je fakt výborná (L) akorát jsem místo suš.mlíka dala suš.smetanu co se dává do kávy.Byla jsem docela překvapená,jak to šlo lehce vyklopit,i když jsem formičky nevypláchla vodou. (flower) Tak krásné a čokoládové (banky)
adriM 18. 12. 2007, 22:55
@kolombína Hani vyklápět tahle čokoládka jde opravdu skvěle - taky jsem tento rok nevyplachovala a šlo to snad ještě líp, sama jsem nezkoušela jak chutná se smetanou do kávy, ale určitě taky dobře, když píšete (Y) :-) ;-) Tak dobrou chuť a krásné vánoce i vám (andel)
wWendy 17. 12. 2007, 20:25
(L) (L) (L) (clamp)teeeeeda oboum vám paní Helenko i Andrejko děkuji ua odpověd (F)já dnes lítala do poděbrad tam sem se byla podívat asi ve 3 krámech a nic,žádné mlíčko nebylo :-Sa pak sem byla v albertovi a tam měli mlíčka,alepolotučné už došlo ;-) (N)takže sem ještě ted večer byla v kauflandu,je to asi 40 minutek a tam sem tedy polotučné sušené mléko konečně pořídila :-D ^o)takže zítra se chystám na čokoládku a moc se těším,takže předem děkuji a mějte se moc hezky a zdari s pečením :-) (Y) :-p
adriM 17. 12. 2007, 20:50
@wWendy Téda Nikol tak to už se opravdu musí povést :-o (Y) Normálně bývá skoro všude, ale každý peče,tak je to asi vyprodané..Tak držím palce ať se zítra povede!!! (Y) :-) (Y)
wWendy 16. 12. 2007, 22:40
Jéé tedy děkuji vám Helenko moc za odpověd :-)nevadí,že nepísá autorka ;-)jen sem se chtěla zeptat a je jedno,kdo odpoví,ale každý kdo odpoví je moc hodný a moc děkuji (L) (F)já se na tuto zajímavou čokoládu asi chystám ^o)moc mě to zaujalo :-$takže ji zkusím a není to moc času a je to rychlovka,takže paráda :-pmno tak já se zítra podívám v krámě,půjdu do města tak se stavím v delvitě,snad jí tam najdu a když ne,tak se jak neschopná zeptám :-Dmoc vám děkuji,přeji krásnou dobrou noc a zítra krásný začátek nového týdne (L) (L)s pozdravem všem maminkám Nikol (F)
adriM 16. 12. 2007, 22:50
@wWendy Heli moooc děkuji za rychlou odpověď, já zase peču,tak nejsem non stop tady (H) Nikol přesně tak, musí to být v krabici a sušené a to polotučné v kaufu teď stojí 70,- kč bohužel po zdražení 8o|,ale fakt to stojí za to, ta jeho chuť je tam opravdu vyjímečná. A je to opravdu rychlovka, to jediné jsem zvládla ukuchtit i při mém neposedovi ;-)Tak dejte vědět jak to dopadlo (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 17. 12. 2007, 10:51
@adriM Andrejko, já budu dělat ještě podle vás čokoládu do formiček - vy máte moc hezké formičky, kde jste na nich byla? :-) Sušené mléko naštěstí doma mám ještě od října. Kupovala jsem ho za 45 Kč, teď už opravdu stojí kolem 70 Kč :-@, to je fakt děs. Mám už sice napečeno 13 druhů, ale ta čokoláda mi tam nějak pořád chybí ;-) Omlouvám se, že jsem vám fušovala do odpovědi pro Nikol, jen jsem chtěla poradit :-$
adriM 17. 12. 2007, 11:03
@ Heli nechápu proč se omouváte?? ;-) ;-) S formičkami vás zklamu, jsou z čokoládových bonbonů z Holandska od mé sestřenice, už do nich děláme čokoládu asi 3 roky já i mamka a pořád drží... :-) Naštěstí to sušené mléko se tam nespotřebuje celé,takže se dá využít i na jiný druh, také budu mít kolem 13ti druhů, to je hrůza ty vánoce ;-) Tak dejte vědět jak chutnala (Y)
wWendy 16. 12. 2007, 22:20
prosímvás mohu s ezeptat tímpolotučným sušeným mlékem myslíte salko?? *-) *-)já sem to totiž nějak nepobrala ;-)ale jako snadmě omlouvá,že mi je 17 [A] ;-) :-Dmoc vám děkuji a omlouvám se za hloupý dotaz *-)krásný večer paní Andrejko s pozdravem Nikol (F) :-p
Zrušený účet 16. 12. 2007, 22:30
@wWendy Nikolko, jestli nevadí, že píšu já a ne autorka receptu, tak sušené mléko koupíte v krabici nebo v sáčku. Je to docela drahé, ale vyplatí se to. Polotučné má modrý obal a je to tam napsané. Salko je v konzervě tekuté - slazené, nebo neslazené, ale to není ono. Hodně úspěchů v pečení a vaření :-)
stratos 16. 12. 2007, 19:45
Čokoláda je super, měla jsem jen odtučněné mléko tak sem přidala kousínek másla a dopadlo to úžasně. Už se oblizuje celá rodina (zajic) (zajic) Takže díky za inspiraci a přeju krásné svátky (banky) (andel)
adriM 16. 12. 2007, 19:59
@stratos Tak to jsem moc ráda,že chutná (clamp) :-) Krásné vánoce i vám (andel)
jamamca 16. 12. 2007, 16:46
(Y)teď jsem právě dodělala a je fakt skvělá, krásně se vyklápí (clamp), a místo sušeného mléka jsem použila sušenou smetanu do kafe ( je levnější než mléko) a čokoláda je OK. (snehulak) (banky)
adriM 16. 12. 2007, 20:01
@jamamca Jasně, smetana se také určitě dá použít, i když jednou se mi s ní v nějakém cukroví (myslím,že to bylo rafaelo) moc nedařilo,tak už radši dávám opravdu sušené mléko.Ale hlavně že chutnáááá :-D (Y)
Hanulka17 14. 12. 2007, 17:51
Mňami (zajic), určitě vyzkouším (Y) (hello).
Hurvajs 13. 12. 2007, 21:18
Tuto čokoládku mohu opravdu jen a jen doporučit. Patřím teda do kategorie Babiček, ale pamatuji si, že ji dělávala moje maminka, když jsem byla malá .Sice jsme tam ještě přidávali škrobovou moučku.Formičky jsme vyždy vypláchli studenou vodou, potom dali čokoládu a nechali hodně zchladit.Vždy jsme s taťkem chodili zkoušet jset-li je už dost studená, takže jsme to mamce skoro snědli a ona musela v noci (bez naší asistence )dělat novou.To ale k Vánocům vždy patřilo.Hotovou jsme pak balili do staniolu a věšeli na stromeček.
adriM 13. 12. 2007, 21:24
@Hurvajs Děkuji za hezký komentář :-) Já ji měla moc ráda jako malá a zůstalo mi to dodnes :-p

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie