Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Prsa - a jejich obalování do potahovací hmoty

0.0
Prsa - a jejich obalování do potahovací hmoty

Potřebné ingredience

Potahovací hmota - 2 balíčky pěnových bombónků z Lídlu (sweet corner). Jsou tam 3 barvy, růžová, žlutá a zelená. Všechny jsem je smíchala, dala na vysypaný talíř cukrem vždy 1/3 bombónků a šoupla asi na půl minuty do mikrovlnky, aby se rozpustily. Pak jsem to z talířku vyklopila na vál, zasypala asi 3 lžícemi sušeného mléka a 3 lžícemi cukru a vytvarovala do tvárné hmoty. Přitom jsem pořád podsypávala cukrem, aby se hmota nelepila k podložce. Nakonec jsem hmotu obarvila oranžovou a růžovou potravinářskou barvou, aby vznikla podobná barva tělu. To se dělalo nejhůř. Když hmota moc ztvrdla, že už nešla dobře zpracovat, zase jsem jí dala na půl minuty do mikrovlnky, aby změkla a zpracovávala tak dlouho, až se mi barvy spojily.

Postup přípravy

...recept je tady http://ukocurka.blogspot.com/2008/03/prsa.html
...postup je tady http://ukocurka.blogspot.com/2008/03/jak-obalit-prsa-do-hmoty-z-pnovch.html

Vyválený obrovský plát... asi 90 x 60 cm.

Dortík připravený den předem a pořádně vychlazený...

Obrovský plát potahovací hmoty jsem přenesla na dort a začala jsem ho tvarovat. Z téhle hmoty to jde jako po másle, netrhá se. Akorát nám moc nechutná. Jsme zvyklí na mléčnou hmotu ze sušeného mléka, takže někteří členové rodiny byli těžce zklamaní po zakousnutí... :-) Ale zlá není, jen je to o něčem úplně jiném.

Tady už je dortík vytvarovaný. Mě se moc nelíbí, když je matný a jde na hmotě vidět cukr, proto ho uhladím mokrýma rukama, získá lesk s víc přilne k dortu.

:-)) Tohle je už z klasické mléčné hmoty (marcipán)

A dozdobit podle fantazie... Podprsenka z máslového vanilkového krému a ozdoby z maripánu.

Jiný pohled...

Detail růží...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dana-sam 24. 6. 2010, 22:38
Taky jsem dělala prsa a měla hrůzu z barvy +o(, vzala jsem maršm. haribo růžovo -žluté a nic nebarvila. Byla super tělová. Dana (hello)
johnynka 16. 1. 2008, 18:28
ty v... nemám slov, je to dokonalý |:o) přesně něco takového hledám pro manžela ke 30tým narozeninám. Jupííí děkuju za inspiraci (Y) (^)
M-kocurek 19. 1. 2008, 18:53
@johnynka :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie