Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept

Skořicová kolečka nebo jiné tvary

0.0
Skořicová kolečka nebo jiné tvary

Potřebné ingredience

140 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 40 g mletých vlašských ořechů, 2 lžičky skořice, 2 lžíce kakaa, 210 g hladké mouky

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s moučkových cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy, skořici, kakao a mouku. Vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme na asi 3 mm silný plát a formičkou vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Přeneseme je na vymazaný plech nebo pečící papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečená a vychladlá kolečka slepujeme pikantní marmeládou. Vrch koleček poléváme čokoládovou polevou a zdobíme půlkou ořechu nebo ozdobit dle fantazie - já jsem zvolila i mleté ořechy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kikaadla 16. 12. 2007, 19:32
Petro, dnes jsem dělala a musím říct, že těsto bylo super. :-) :-) :-) :-) :-).Dělaly jsme s dcerou houbičky a protože máme už hodně slepovaného, tak jen polijeme čokoládou (pl), snad to bude dobré, ale věřím , že určitě, protože těsto krásně (flower) vonělo i už v troubě.Díky za super rcpt a KRÁSNÉ (banky) (andel) (stromecek).Kristýna (hello) (hello) (hello)
piuterka 17. 12. 2007, 20:16
@kikaadla Kristýnko a počkejte, až se to cukroví chvíli odleží - je vynikající (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie