(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Likérová srdíčka nebo oválky

Potřebné ingredience
Těsto - 220 g hl. mouky, 70 g cukru moučka, 50g nastrouhaných mandlí, 140 g másla, 2 žloutky Krém - 150 g másla, 50 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru (Bio Amylon nebo Organic z Tesca), 20 ml vaječného nebo mandlového likéru, já měla doma Bombardino (pro ty co neznají, je to hodně podobné jako vaječný koňak), Poleva - čokoládová poleva (já měla kupovanou) + mandle
Postup přípravy
Mouku prosát, smíchat s cukrem, mandlemi, do vzniklé hromádky důlek a do toho máslo a žloutky, zpracovat v těsto. Nechala jsem uležet do druhého dne. Vyválet na plát, vykrájet srdíčka, péct na cca 180°C (plynová trouba) 12 - 15 minut.
Náplň - změklé máslo vyšlehat s cukrem a ochutit likérem.
Krémem tvary spojíme, potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí.
Jedlé, zachránila jsem posledních pár kousků pro dnešní návštěvu.
Náplň - změklé máslo vyšlehat s cukrem a ochutit likérem.
Krémem tvary spojíme, potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí.
Jedlé, zachránila jsem posledních pár kousků pro dnešní návštěvu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

aknalb6677
(upraveno)
3. 12. 2013, 18:24

nahlásit