(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Medovníčková srdíčka ♥

Potřebné ingredience
•220 g hladké mouky •70 g pískového cukru •50 g tuku •2 ½ lžíce tekutého medu •1 lžíce mléka •1 malé vejce •½ lžičky jedlé sody Na krém: •100 g změklého másla •0,9 dl mléka •70 g moučkového cukru •1 vrchovatá lžíce hladké mouky •1 lžíce rumu
Postup přípravy
Recept je z časopisu ONA DNES, v originálu byly hvězdičky, ale tvar si může každý vybrat podle sebe.
Takže postup:
1. V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
2. Na pomoučené podložce vyválíme z těsta plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrájíme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170 °C.
3. Na krém rozšleháme mléko s mokou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše schladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.
4. Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu malinko mázneme krémem a posypeme drobečky (já jsem je tou lehce pomázlou stranou připleskla do drobečků :-)). Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.
Takže postup:
1. V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
2. Na pomoučené podložce vyválíme z těsta plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrájíme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170 °C.
3. Na krém rozšleháme mléko s mokou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše schladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.
4. Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu malinko mázneme krémem a posypeme drobečky (já jsem je tou lehce pomázlou stranou připleskla do drobečků :-)). Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
wenndyk
(upraveno)
2. 12. 2013, 19:06
Dobrý den můžu se zeptat jaký tuk používáte?

nahlásit
wenndyk
(upraveno)
6. 12. 2013, 16:46
@wenndyk
Taj jsem nakonec použila Heru,těsto dobré.Srdíčka upečené už jen namazat krémem.
Myslím že budu mít co dělat aby do vánoc vydrželi







nahlásit
matthi
(upraveno)
14. 12. 2012, 14:05
tak těsto má v lednici jsem zvědavíá za chvilku jdu na to,jen mám pocit že toho bude málo
) pokud to bude dobré určitě bych pak stihla jednu dávku,budem dělat srdíčka a kytičky...a musí být slepené tři ty srdíčka,nebo by stačily dvě? to by asi nebylo ono co?

nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
14. 12. 2012, 15:07
@matthi
Stačily by dvě, ale pokud to má chutnat a vypadat jako medovníčky, dala bych tři. Dělala jsem je z uvedeného množství a po slepení jich mám plný plech - dělala jsem slabounká

nahlásit

Térák
(upraveno)
12. 12. 2012, 15:06
taky jsem tam ten recept našla a chystám se na ně.Každý rok dělám na vánoce medovník a letos chci místo něj udělat toto, blíží se ta chuť medovníku nebo spíš víc perníku?
nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
13. 12. 2012, 16:46
@Térák
spíš medovníku a jak píše paní dole - když promažete salkem s máslem, bude to ještě blíž medovníčku, ale i když jsem mazala jen dle "mého" receptu, chutnají medově

nahlásit

Térák
(upraveno)
18. 12. 2012, 10:39
@KÁJA 77
dík za odpověď,mám udělané těsto,dnes budu péct a už mám i svařené salko na krém

nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
18. 12. 2012, 11:27
@Térák
tak držím palce
včera jsem ty moje ochutnávala a už to bylo pěkné odležené a srdíčka krásně navlhla od krému


nahlásit

zuzkin
(upraveno)
12. 12. 2012, 14:39
krása ,vyzkouším,díky za receptík
nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
13. 12. 2012, 16:44
@zuzkin
rádo se stalo

nahlásit

pkrivka
(upraveno)
12. 12. 2012, 13:12
děkuji za recept, hned se jdu do toho pustit
a zkusím plnit zkaramelizovaným salkem s máslem


nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
12. 12. 2012, 13:58
@pkrivka
zkuste a ať se daří
s těstem se krásně pracuje


nahlásit

pkrivka
(upraveno)
13. 12. 2012, 13:15
@KÁJA 77
tak hotovo, těsto fajn, jen malinko mi to teklo, tak jsem přidala hrstku mouky (dala jsem asi trošku víc medu). Krásně se vyvaluje a naplnila jsem zkaramelizovaným salkem s máslem (75 g másla a 100 g salka - ještě trochu zbylo) a chutnají jak medovník už teď a to se do Vánoc ještě rozleží. Takže díky za recept
a pěkné svátky



nahlásit

KÁJA 77
(upraveno)
13. 12. 2012, 16:44
@pkrivka
jsem ráda, že jste spokojená
Krásné svátky i vám


nahlásit