Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

Medovníčková srdíčka ♥

0.0
Medovníčková srdíčka ♥

Potřebné ingredience

•220 g hladké mouky •70 g pískového cukru •50 g tuku •2 ½ lžíce tekutého medu •1 lžíce mléka •1 malé vejce •½ lžičky jedlé sody Na krém: •100 g změklého másla •0,9 dl mléka •70 g moučkového cukru •1 vrchovatá lžíce hladké mouky •1 lžíce rumu

Postup přípravy

Recept je z časopisu ONA DNES, v originálu byly hvězdičky, ale tvar si může každý vybrat podle sebe.
Takže postup:

1. V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet.

2. Na pomoučené podložce vyválíme z těsta plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrájíme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170 °C.

3. Na krém rozšleháme mléko s mokou, směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše schladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem.

4. Po vychladnutí rozdrobíme 5-6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu malinko mázneme krémem a posypeme drobečky (já jsem je tou lehce pomázlou stranou připleskla do drobečků :-)). Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny rozležet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wenndyk 2. 12. 2013, 19:06
Dobrý den můžu se zeptat jaký tuk používáte? (Y)
wenndyk 6. 12. 2013, 16:46
@wenndyk Taj jsem nakonec použila Heru,těsto dobré.Srdíčka upečené už jen namazat krémem. (Y) (Y) (Y)Myslím že budu mít co dělat aby do vánoc vydrželi :-) :-) :-) (banky)
matthi 14. 12. 2012, 14:05
tak těsto má v lednici jsem zvědavíá za chvilku jdu na to,jen mám pocit že toho bude málo :-)) pokud to bude dobré určitě bych pak stihla jednu dávku,budem dělat srdíčka a kytičky...a musí být slepené tři ty srdíčka,nebo by stačily dvě? to by asi nebylo ono co?
KÁJA 77 14. 12. 2012, 15:07
@matthi Stačily by dvě, ale pokud to má chutnat a vypadat jako medovníčky, dala bych tři. Dělala jsem je z uvedeného množství a po slepení jich mám plný plech - dělala jsem slabounká (Y)
Térák 12. 12. 2012, 15:06
taky jsem tam ten recept našla a chystám se na ně.Každý rok dělám na vánoce medovník a letos chci místo něj udělat toto, blíží se ta chuť medovníku nebo spíš víc perníku?
KÁJA 77 13. 12. 2012, 16:46
@Térák spíš medovníku a jak píše paní dole - když promažete salkem s máslem, bude to ještě blíž medovníčku, ale i když jsem mazala jen dle "mého" receptu, chutnají medově (Y)
Térák 18. 12. 2012, 10:39
@KÁJA 77 dík za odpověď,mám udělané těsto,dnes budu péct a už mám i svařené salko na krém :-p
KÁJA 77 18. 12. 2012, 11:27
@Térák tak držím palce (Y) včera jsem ty moje ochutnávala a už to bylo pěkné odležené a srdíčka krásně navlhla od krému (Y)
zuzkin 12. 12. 2012, 14:39
krása ,vyzkouším,díky za receptík
KÁJA 77 13. 12. 2012, 16:44
@zuzkin rádo se stalo (L)
pkrivka 12. 12. 2012, 13:12
děkuji za recept, hned se jdu do toho pustit :-$ a zkusím plnit zkaramelizovaným salkem s máslem ,-)
KÁJA 77 12. 12. 2012, 13:58
@pkrivka zkuste a ať se daří (Y) s těstem se krásně pracuje (Y)
pkrivka 13. 12. 2012, 13:15
@KÁJA 77 tak hotovo, těsto fajn, jen malinko mi to teklo, tak jsem přidala hrstku mouky (dala jsem asi trošku víc medu). Krásně se vyvaluje a naplnila jsem zkaramelizovaným salkem s máslem (75 g másla a 100 g salka - ještě trochu zbylo) a chutnají jak medovník už teď a to se do Vánoc ještě rozleží. Takže díky za recept (Y) (L) a pěkné svátky (banky)
KÁJA 77 13. 12. 2012, 16:44
@pkrivka jsem ráda, že jste spokojená (L) Krásné svátky i vám (kolednici)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie