Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Kořeněné proužky

0.0
Kořeněné proužky

Potřebné ingredience

to geniální těsto jako na šlehačkové vypukliny-500g hladké mouky,1 hera, 250ml smetany na šlehání.

Postup přípravy

Protože už mi to cukroví leze i ušima,tak jsem udělala pár kousků na slano.vypracujeme těsto,vyválíme plát,natřeme rozšlehaným vejcem a posypeme směsí koření-sůl,mletý kmín,sladká a pálivá paprika,nebo i nějakou hotovou směs(dobrá je ta na hranolky)rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme proužky nebo čtvrce,jak kdo chce.upečeme v předehřáté troubě do růžova.na Silvestra budete mít úspěch :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skrdlina 31. 12. 2007, 15:07
(L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp), též jsem je dělala, sypala solí, makem, a kořením na hranolky, sýrem, vše je strašně dobré a s těstem se skvěle pracuje, já dělala kolečka. Děkuji za receptík a přeji krásný nový rok a Silvestra (D) (D) (D) (D) (child1) (child1) (child1) (hello) (hello) (hello) (hello) (zima) (zima) (zima) (zima)
L.E.N.K.A. 30. 12. 2007, 11:29
právě jsem dodělala - na zkoušku a jsou dobré (Y) dělala jsem s česnekovou solí, s grilovacím, s pizza kořením a poslední dávku se solí a kmínem. Vyzkoušejte (zajic)
Zrušený účet 17. 12. 2007, 12:23
Jani, super nápad (Y) Mě totiž ještě zbylo těsto z těch šlehačkových vypuklin a je fakt, že to chce v téhle době to sladké přebít občas něčím kořeněným. Odpoledne upeču :-)
wertzuiop 16. 12. 2007, 18:21
Tak jsem ted' skončila. ;-)udělala jsem si na to směs koření:paprika,chilli,sůl,směs koření.Těsto v pohodě,ale já jsem to pěkně vymn'oukla,té soli jsem tam blbec dala moc :'(,ale naštěstí to byl jen jeden plech,pak jsem dala mín'.Jinak chut výborná. (Y)Nápad to byl super,děkuji za inspiraci (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Hezké Vánoce a hlavně pohodu (banky) (kolednici) (andel) (darecek) (noc) (koule) (snehulak) (zima) a příjemné chvilky s rodinou všem přeji (child5) (child6) (Z) (X)
janaka 16. 12. 2007, 18:42
@wertzuiop :-) :-) to jsem ráda,že se povedlo a chutnají |:o) já je taky budu dělat asi častěji,je to rychlá mňamka když člověka honí mlsná ;-) hezké vánoce přeje jana (banky) (andel)
wertzuiop 16. 12. 2007, 1:27
:-o :-o :-o :-otak šlehačkové dělám už leta a tohle mě fakt nenapadlo.No supert nápad (Y),zítra,no vlastně dneska jdu do toho a to jsem teda zvědavá,jak to bude chutnat. ;-)No,určitě to bude mn'am (L) (L) (L) (L)
Martina 11 15. 12. 2007, 18:09
Škoda,že mám jen smetanu na vaření :^).hned bych je udělala k televizi.zítra se do nich pustím (Y) (Y)
Jitule64 16. 12. 2007, 18:41
@Martina 11 Jedna maminka mi k šlehačkovým vypuklinám psala, že je udělala místo s 30% smetanou s touhle 12% a taky se povedly. Takže můžeš zkusit. :-)
janaka 15. 12. 2007, 18:17
@Martina 11 Martino já měla tu normální smetanu na šlehání 30%tuku.já zase nevím,že je nějaká na vaření ;-)
PRATELKA 15. 12. 2007, 18:06
No vypadá to dobře, mám sladkýho taky plný zuby mňam ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (D) (D) (D) (D) (D) (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie