Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Piškotový koláč s krémem z mascarpone

0.0
Piškotový koláč s krémem z mascarpone

Potřebné ingredience

piškotový korpus, vanilkový pudink, 2x mascarpone (nebo 1x a místo druhého tvaroh), 3x bílá čokoláda, smetana ke šlehání, ztužovač za studena, banány, jahody, čokoládová poleva (Carla)

Postup přípravy

Těsto - 1,5 hrnku polohr.mouka, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do peč. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme /12 min při 200 st/.

Krém : bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Ušleháme mascarpone se smetanou ke šlehání (pokud chceme, můžeme přidat tvaroh nebo trochu jogurtu) a přidáme tak 1-2 lžíce želatin ztužovače za studena (nemíchala jsem zvlášť ve vodě, jak je v návodu, ale hned zašlehala do krému a zhoustlo to). Potom po lžících zašleháme rozpuštěnou bílou čokoládu. (Musí být trochu zchladlá, aby se krém nesrazil).

Pokud chceme, můžeme korpus rozříznout a mezi dát pudink nebo marmeládu. Já udělala vanilkový Olé za studena.

Na piškot dáme trochu mascarp.krému, položíme na něj banány a jahody (já jahody neměla, takže jsem dala jen banán, ale jahody jsou s krémem velmi chutné), a namažeme zbytek krému.

Povrch zdobíme čokoládovou polevou. Můžeme posypat i praženými mandličkami, nebo dle chuti, co kdo má rád. Pokud nám poleva zbyde, můžeme si na pečícím papíru vytvořit ozdobičky. Necháme pouze ztuhnout a pak opatrně z papíru sundáme.

Přeji dobrou chuť :-)

celý plech

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie