Bramborové hruštičky s hřebíčkem

Potřebné ingredience
bramborové těsto, vajíčka, strouhanka, olej na smažení, hřebíček
Postup přípravy
Hruštičky se hodí k salátům i jako příloha třeba k pečené kačeně se zelím místo knedlíků.

Sáček bramborového těsta, kdo chce, udělá si klasické domácí na bramborové knedlíky.
Sypkou směs spojíme s vodou a vypracujeme těsto.

Z těsta vytvoříme tvary hruštiček a obalíme ve vajíčku a strouhance. Těsto mírně lepí, stačí si po třech až čtyřech umýt ruce a zas pokračovat.
Já jsem je udělala trošku větší, protože jsem spěchala, je lepší mít tvary menší, aby se hřebíček lépe v hruštičkách rozležel.

Osmažíme do zlatova v oleji, tak asi 5 minut z každé strany.

Do ještě horkých hruštiček po osmažení zapíchneme z každé strany jeden hřebíček, celá hruštička bude krásně vonět po hřebíčku a dostane i zvláštní chuť, ale musí se to udělat ještě za horka. Ten hřebíček je tam proto důležiý, bez něj je to jen klasické osmažené bramborové těsto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

