Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

0.0
PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

Potřebné ingredience

plátky krkovice bez kosti, anglická slanina, cibule, česnek, olej, koření dle chuti, nejlépe grilovací + mletý kmín

Postup přípravy

Tohle je zase trochu kalorická bomba, takže žlučníkářům nedoporučuji, ale já už ji dělám skoro dietní :-)) tak uvidíte, no.....
Já toto dělám v tom litinovém oválném pekáči, měla by to být jen jedna vrstva, ale už jsem dělala i na rodinnou oslavu a lze vrstvit, ale lepší je to prostě jen v základní vrstvě.
Takže: na dno pekáče naleju olej, rozliju po celém dnu i po stranách, nemusí být vrstva, ale vymazat nestačí. Nejdřív pokladu anglicku slaninou, NEkrájejte na jemno, spíš na větší kusy (plátky), dnes jsem použila lovecký salám a taky to vyšlo :-), pak cibuli - tu nakrájím na 1/4 (nebo pokud jsou velké, tak na 1/8 měsíčky a pečlivě rozdělám vrstvy od sebe) nedoporužiji cibuli krájet klasicky, pak se to může pálit. Ještě nakrájím na slabé plátky česnek. Každý si toho dejte dle chuti, my máme cibuli a česnek rádi a počítejte s tím, že jak se to vydusí, tak pak toho je málo. Já dávám na 6 plátků celkem 3 větší cibule.
Na vrstvu slaniny, cibule a česneku dejte okořeněné plátky krkovice, těsně vedle sebe, nebo i malinko přes sebe, pokud toho máte víc. Na toto příjde znova vrstva anglické, cibule a česneku. Pak to podlejeme vodou, nebo slabým vývarem. Já dávám nahoru na pekáč alobal a ten přiklopím pokličkou, aby se to pěkně utěsnilo. Peču v klasické troubě na 200 asi hodinu od chvíle, kdy jede trouba naplno, záleží, kolik máte masa (vrstev) ale mám vyzkoušeno, že nemusím ani odkrývat a kontrolovat. Vše si pustí šťávu, spojí chutě, maso je měkkoučké a pro nás naprosto geniální chuť!!! Pokud si nebudete věřit, během pečení klidně zkontrolujte, popř. podlijte, ale znova přikrýt alobalem + víkem.
Vypadá to možná pracně, ale vlastně je to hodně rychlé a šup do trouby a ....jdu si nalakovat nehty :-D (nebo spíš pověsit prádlo, zapnout další pračku a vysát...:-D :-D
Podáváme s bramborem a my teda ještě s tatarkou.....
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žabada 24. 11. 2011, 8:46
(Y) (Y) (Y) naprosto úžasný recept a téměř bez práce - ohromil milou návštěvu :-) díky (hello)
Jada76 3. 12. 2011, 16:56
@žabada Není vůbec zač, jsem ráda, že šmakuje :-p (L)
kuclena 19. 11. 2011, 15:57
Díky za super receptík, po masíčku se jen zaprášilo ,-) ,-) Taky milujeme česnek a cibulku, takže budu dělat častěji ^o) Zdraví Lenka (hello)
Jada76 3. 12. 2011, 16:57
@kuclena Leni, tak to jsem moc ráda (L) (L) (L)
Ivulina1 24. 10. 2011, 13:01
Já tohle dělala už 2x ale vždy je to super!!! Jen to nikdy nedělám z krkovičky ale vždy s kýty (zajic) (zajic) (zajic)je to prostě žranice.Za receptík dávám velkou 1. (L) (L) (L)
Jada76 5. 11. 2011, 14:06
@Ivulina1 děkuji za tu 1 ,-) jsem ráda, že jste si pošmákli (F) (F) (F) (F)
petulisek 8. 9. 2011, 14:17
Manžel a syn nesnáší nic tučného, mastného, krkovici zásadně nejí, ale tohle masíčko jim tak chutnalo, že během dne sbaštili i dvě velké porce odložené na druhý den. ,-) No a samozřejmě, že to bylo z krkovice (zip) ,-) Díky za receptík, budu dělat často! (Y) (L)
Jada76 13. 10. 2011, 22:48
@petulisek Péťo, jsem ráda, že přišlo k chuti, můj tchán je jako vaši kluci - taky tak rozpačitě koukal, když jsem řekla, co to voní z trouby, ale jak si pak pochutnal :-) (L)
majen 27. 8. 2011, 9:12
(Y) (Y)Včera jsem dělala podle Vás, (clamp) (clamp) (clamp) opravdu výborný recept, ještě jsem přidala naší domácí klobásu (Y) (Y) opravdu nemá chybu !!!!! Zařazuji mezi moje recepty a příště dám ještě víc cibule - je to s ní opravdu výborné !!!!!!! (hello) (hello) (hello) M. (L) (L)
Jada76 13. 10. 2011, 22:50
@majen Marcelko, jsem ráda, že zachutnalo,.....jj, čím víc cibule, tím líp ,-) a to platí i v případě, že cibuli někdo nemusí ,-)
Barda 25. 7. 2011, 9:31
(Y) (Y) (Y) vyzkoušíme a dáme vědět, jak to chutnalo :-) :-) :-)
Jada76 25. 7. 2011, 12:28
@Barda Barborko, to budu ráda, ......ať vám chutná! (L)
Vera N 25. 7. 2011, 7:53
(Y) (Y) (Y)
Jada76 25. 7. 2011, 12:27
@Vera N (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie