(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Arabelčino pečené vepřové maso na cibulce a česneku s UHO
Potřebné ingredience
vepřová plec, nebo kýta, nebo kotleta , 3 stroužky česneku, 2 větší cibule, kmín, sůl, sádlo
Postup přípravy
Vepřové maso si nakrájeme na plátky, cibuli na kostičky.
Cibuli dáme do kastrolku na sádlo a opečeme tak dlouho až chytá zlatavou barvu, pak to vše přendáme do zapékací mísy. Na zbytku sádla opečeme osolené maso z obou stran, aby se zatáhlo a dáme také do zapékací mísy. Pak na to dáme plátky česneku, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a pečeme do změknutí - přikryté. V průběhu pečení kontrolujeme vodu a případně dolejeme, aby se maso nepřipalovalo, ale pěkně peklo a maso můžeme otočit.
Pak už můžeme péct odkryté.Po změknutí maso vyjmeme,výpek zalijeme horkou vodou, až se vše začne vařit omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. A ještě 15 - 20 minut povaříme.
Podáváme s rýží, bramborem jak kdo co má rád.
Dobrou chuť!!!
Cibuli dáme do kastrolku na sádlo a opečeme tak dlouho až chytá zlatavou barvu, pak to vše přendáme do zapékací mísy. Na zbytku sádla opečeme osolené maso z obou stran, aby se zatáhlo a dáme také do zapékací mísy. Pak na to dáme plátky česneku, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a pečeme do změknutí - přikryté. V průběhu pečení kontrolujeme vodu a případně dolejeme, aby se maso nepřipalovalo, ale pěkně peklo a maso můžeme otočit.
Pak už můžeme péct odkryté.Po změknutí maso vyjmeme,výpek zalijeme horkou vodou, až se vše začne vařit omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. A ještě 15 - 20 minut povaříme.
Podáváme s rýží, bramborem jak kdo co má rád.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MSS
(upraveno)
29. 10. 2012, 18:38
je to moccc dobré i pán který takové věci moc nemusí říkal jak mu to chutná já dala jen více česneku