Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

Arabelčino pečené vepřové maso na cibulce a česneku s UHO

0.0
Arabelčino pečené vepřové maso na cibulce a česneku s UHO

Potřebné ingredience

vepřová plec, nebo kýta, nebo kotleta , 3 stroužky česneku, 2 větší cibule, kmín, sůl, sádlo

Postup přípravy

Vepřové maso si nakrájeme na plátky, cibuli na kostičky.
Cibuli dáme do kastrolku na sádlo a opečeme tak dlouho až chytá zlatavou barvu, pak to vše přendáme do zapékací mísy. Na zbytku sádla opečeme osolené maso z obou stran, aby se zatáhlo a dáme také do zapékací mísy. Pak na to dáme plátky česneku, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a pečeme do změknutí - přikryté. V průběhu pečení kontrolujeme vodu a případně dolejeme, aby se maso nepřipalovalo, ale pěkně peklo a maso můžeme otočit.
Pak už můžeme péct odkryté.Po změknutí maso vyjmeme,výpek zalijeme horkou vodou, až se vše začne vařit omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. A ještě 15 - 20 minut povaříme.
Podáváme s rýží, bramborem jak kdo co má rád.


Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MSS 29. 10. 2012, 18:38
(Y) (Y) (Y) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y)je to moccc dobré i pán který takové věci moc nemusí říkal jak mu to chutná já dala jen více česneku

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie