(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Tvarohovo povidlová dobrota

Potřebné ingredience
2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka pokojové teploty, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva, TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, POVIDLA - asi půl hrnku
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta. Muzeme take udelat jen mrizku.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta. Muzeme take udelat jen mrizku.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé