Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

králík na smetaně s hořčicí

0.0
králík na smetaně s hořčicí

Potřebné ingredience

1 králík (nebo králík na několik dílů), 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátku anglické slaniny bez kůže, 1 lžíce plnotučné hořčice (já dávám francouzskou), 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody - já dělám s vývarem), máslo na smažení, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Příprava:
Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem.
Králíka nebo králičí díly obalit v mouce s pepřem a zbylou mouku smíchat se smetanou (já dělám králičí díly, ne celého králíka).

V pánvi rozehřejeme tak 1-2 lžíce másla, přidáme cibuli a osmahneme ji cca 5 minut. Poté přidáme slaninu a česnek a opět opékáme cca dalších 5 minut. Nakonec obsah pánve přendáme do krnce, ve kterém pak budeme maso dusit (můžete samozřejmě použít i papiňák).

Postup:
Na pánev dáme zase máslo a postupně opečeme všechny králičí díly ze všech stran do hněda (do zlatova). Opečené díly přendáme do hrnce, kde je osmahnutá cibulka, slanina a česnek. Maso trochu osolíme, podlijeme vývarem, přidáme hořčici a petrželku.
Maso dusíme na mírném ohni dokud maso nezměkne.
Měkké maso pak vyjmeme a zbytek v hrnci smícháme s moukou smíchanou se smetanou - povaříme to tak 3 minuty.
Nakonec si upravíme hustotu omáčky. Já si omáčku ještě přecezuju přes cedník, aby tam nebyly kousky cibule a ostatních věcí.

Je to opravdu výborné. Chutná to dobře s bramborem i s knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Tina.H. 19. 2. 2012, 14:24
Dostala som kralika od kamaradky, rozmyšlala som čo z nim a hladala som nejaky super (Y) recept a natrafila som na tento, a je naozaj velmi chutni (Y). Vyborma mnamka. Tak ak mate doma kralika a nviete čo z nim tak vrelo doporučujem (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie