(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
stále měkké perníčky

Potřebné ingredience
150 g medu200 g mouckoveho cukru2 vejce500g hladke mouky1 prasek do perniku5g jedle sody80 g masla
Postup přípravy
med,cukr a vejce michame 10-15 min.v mouce rozmichame prasek do perniku,jedlou sodou,a za staleho michani ji pridame k medu nakonec primichame rozpustene maslo. z testa udelame bochnik a nechame odlezet 1 den.pred pripravou testo znovu promichame ,rozvalime na pomoucnenem valu na plat 1-2 cm.formickami vykrajujeme pernicky a nandame na pecici papir a peceme .pak zdobime cokoladovou polevou nebo bilkovou polevou

upecene pernicky zdobime cokoladovou polevou a nebo bilkovou polevou:bilek s cukrem a citronovou stavou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé