(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kysané zelí-výborné!
Potřebné ingredience
10kg zelí,200g soli,1kg cibule,půl balíčku Novy nebo Deka,100g cukru1/4 balíčku kmínu,křen 1dl ječmene
Postup přípravy
Zelí nakrouháme a ve vhodné nádobě smícháme s cibulí,solí.cukrem,kmínem a Novou.Necháme uležet aspoň 2 hodiny,nejlépe však přes noc.Zelí pustí šťávu.Na dno hrnce nasypeme ječmen a nastrouhaný křen,přikryjeme zelnými listy a nacpeme zelí.Kdo má rád může proložit jablky(nejlépe jaderničky),kdo nemá ječmen nevadí lze vynechat.Necháme kvasit v teple asi 3 týdny,podle teploty a přeneseme do chladu.Vydrží celou zimu!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Chemlona
(upraveno)
3. 11. 2011, 17:02






nahlásit
Myšáček66
(upraveno)
25. 11. 2011, 17:22
@Chemlona










nahlásit
VEZA
(upraveno)
20. 9. 2011, 9:20
Jenom mám dotaz, proč se dává ten ječmen? Díky věra
nahlásit
Myšáček66
(upraveno)
20. 9. 2011, 10:22
@VEZA
Podpoří kvašení,ale nebojte se můžete ho vynechat.Já jsem letos taky nesehnala a už mi zelíčko kvasí



nahlásit