Zobrazit přihlášovací formulář

Čokoládový s transférfólií

0.0
Čokoládový s transférfólií

Potřebné ingredience

ořechový korpus, broskvová marmeláda, vanilkové krémy s bílou a tmavou čokoládou, čokoláda na transferfolii a povrch dortu. Kytky z mléčného marcipánu a smartflex

Postup přípravy

Tento dortík je pro tatínka známé, bohužel se mi nepovedla krásně rozlít poleva po horní ploše a nezachránil to ani fén kterým jsem se snažila vršek srovnat, čím víc jsem rovnala tím to bylo horší.
To je poprvé co se vůbec se netěším na předávání, s potahovanými dortíky si přece jen víc věřím ale ta čokoláda ne a ne být moje kamarádka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 22. 9. 2011, 10:36
Blani,mě se ten dort moc líbí ty nerovnosti vyváží nádherné květiny a mašle. (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Já když mám dělat čokoládový dort,tak jsem to vyřešila tím,že jsem rozpuštěnou čokoládu smíchala s kysanou smetanou a bylo to.Ono je to takové krémové a vrch se dá krásně zarovnat. (Y) (hello)
blanuse 22. 9. 2011, 13:17
@backa moc díky za rady holky (L)
zverimex 21. 9. 2011, 20:05
Blani , nelámejte s tím hlavu, je krásný a určitě udělá obrovskou radost (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (F) Petra
Beruška46 21. 9. 2011, 20:01
Dortík je pěkný.Také neumím polít čokoládový dort rovně,tak jednoduše vezmu zbytek čokolády do pytlíčku a na celý dortík udělám mřížky,tím se to ztratí a není ta nerovnost tak vidět.
HHaannuullee 21. 9. 2011, 18:51
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp dortík je krásný a kytky jsou dokonalé (D) (D) (D) (hello) (hello) (flower) (flower) (flower)
blanuse 21. 9. 2011, 19:12
@HHaannuullee ještě jednou díky (L)
Angelli1 21. 9. 2011, 17:29
A nešlo by ten vršek ještě něčím dozdobit? Třeba něčím zasypat *-)? Dort je jinak krásný, ale já tam ty nerovnosti prostě vidím, no (F)... A hlavně ale držím palce, aby to "zadávající" neřešili (Y)
blanuse 21. 9. 2011, 19:05
@Angelli1 asi jsem měla udělat alespoň takovou tu mřížku čokoládovou přes, slečna už tu byla a vypadala skutečně nadšeně, spadl mě kámen ze srdce, trochu jsem to omlouvala ale tvářila se že tam "nic nevidí", nezbývá než doufat že jej brzy naříznou :-S
blanuse 21. 9. 2011, 15:14
díky moc holky za podporu, přivezla jsem si ze školení s Herou takové ty čočky Master Martini a dala jsem tam i 100% tuk, přesto to skutečně rychle tuhlo, neměla jsem šanci vršek urovnat, příště to zkusím s tím figarem a ještě víc tuku (L)
(Gabriška) 21. 9. 2011, 16:18
@blanuse Blani, Master martini používám a přijde mi suprová (Y)Pracuje se s ní krásně.Jen to chce víc cviku :-)Prostě častěj čoko dorty (H)Je to někdy těžké odhadnout, kdy má čokoláda tu správnou konzistenci.Aby nebyla ani moc tekutá, ani tuhá.Je to jen cvik :-)Jinak je dotík povedený (Y) (Y) (Y)A transfer jsi zvládla na 1 (Y)Ten já ještě nedělala (H) (L)
blanuse 21. 9. 2011, 19:11
@(Gabriška) díky Gabi, ta folie mně přijde celkem jednoduchá narozdíl od rovného čokopovrchu, když tento dortík někomu ukážu tak už ode mně asi žádný čoko chtít nebudou,nezbývá než cvičit na domácích *-)
darinka30 21. 9. 2011, 15:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
monky3 21. 9. 2011, 14:56
Blani, je krásnýýý, nebojte a jestli můžu poradit jak na čokoládu. Používám nejčastěji Figaro, rozpustím nad parou a přidám 100% tuk, aby čokoláda nebyla moc tuhá, myslím si totiž, že jste ji měla tuhou, proto nešla rozetřít. Já ji nalévám třeba naběračkou malou a pak rozetřu dlouhým nožem, zatřesu dortem a vyrovná se, co steče na boky pak zatřu. Nesmí být moc tukutá, ani málo, chce to vyzkoušet. (L)
gonzar 21. 9. 2011, 14:30
Blani, ten malý nedostatek vynahrazuje další krása s transférfolii a nádherná růže s kytičkama. Barevně je to moc pěkně sladěné. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie