Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

CORDIAL - tohle báječný pití určitě ochutnejte

0.0
CORDIAL - tohle báječný pití určitě ochutnejte

Potřebné ingredience

Cordial

Postup přípravy

Já to nevymyslela a doma se to nevaří (s výjimkou "vychytávky": zalít Cordial horkou vodou jako grog ... MŇAM) - je to pití, které se donedávna prodávalo jen ve Varech v muzeu Becherovky, v historické porcelánové bílé láhvi .... a KONEČNĚ SE TO PRODÁVÁ I JINDE. Jako úplná novinka se to dá koupit v některých prodejnách - například v Globusu, nebo kamarádka to pořídila v Makru. V Globusu to pře vánocema bylo asi za 190,- (půllitrovka)

A co to teda je?
Nikdo jiný nic takového nevyrábí, prostě "můj kordiálek" .... já bych to nazvala "jako whisky pro ženský, ale zdaleka ne jen pro ně" - je to silné, a bude to chutnat každému, kdo má rád chuť portského, medoviny apod.
Je to sladké po medu, lipovém květu a prý je v tom i bílé víno. Jsou tam bylinky (v muzeu říkali, že receptura prý byla kdysi vyvinuta jako lék na srdce a taky proti chřipce), ale nic hořkého.
A je to prostě úúúúúžasně dobré - kdo to u mne kdy ochutnal, bez ohledu na pohlaví a věk, tak si příště žádal znovu :-))
Pozor na první lok - ta síla překvapí, ale po druhém a třetím doušku "vás to dostane".

A když je hooodně zima? Doporučuju nalít místo cukru i rumu do čaje nebo jenom zalít vodou z konvice :-))))

Dejte mi vědět, co vy na to....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

artep 14. 5. 2008, 17:48
pokud se někdo budete letecky přemisťova z letiště ruzyně, nebo tam přilétat, tak v letištním obchodu (u becherovek) jsme ho teď koupili za 189,- kč (Y) (Y) (Y)
artep 2. 2. 2008, 16:18
my jsme na výletě v Karlových Varech a byly jsme včera v muzeu Becherovky - a protože ho dělají ve stejné budově, tak tím Cordialem muzeum VONĚLO ... to bylo úúúžasný :-$ :-$ :-$ Jinak DALŠÍ TIP: v muzejním baru nám dali ochutnat "red hot moon" - je to ohřátý (resp.asi svařený a pak uchovávaný v termosce) černorybízový džus se skořicí a Becherovkou .... a BOMBA (C) (D) Doporučuju vyzkoušet. Jedeme na hory, tak jsme koupili lahvinku, že tím "ohromíme" kamarády ^o)
janos1505 13. 1. 2008, 11:24
Je to to super lahodné, jemné, medové, do čajíčku, na zimné večery... Krásne to človeka prehreje (Y) (Y) (Y)
artep 13. 1. 2008, 20:02
@janos1505 že joooo ?! (Y) (D) (C) (Y) tak na zdraví (D)
ASliva 5. 1. 2008, 19:56
... tak jsem naočkovala rodiče, kteří jezdí nakupovat do Makra. Likér je vážně výborný, právě jsem dopila svařenou verzi s citronem a i samotný nemá chybu. Moc dobře to v Karlových Varech namíchali, na trh přivedli konkurenci Becherovce, která je na můj vkus až moc voňavá. Z bylinných likérů raději kupuji na Slovensku Demänovku. Díky za tip!!! Alča
artep (upraveno) 5. 1. 2008, 23:25
@ASliva ja to vidím spíš jako doplněk k Becherovce (tu já si třeba naleju do jablečnýho džusu (D) mňam.... a někdy je chuť na hořký třeba s tonikem..... to tohohle by na to byla škoda :-))) ;-) ;-) ;-) ) tohle je takový zahřátí v chladný den (C) (s tou horkou vodou např.) .... nebo doušek po náročném dnu... nohy nahoru... už to vidím (bohužel často nezažívám +o( ;-) ) prostě dobrůtka náramná (D) (D) (D) vítám do rodiny příznivců (D)
artep 4. 1. 2008, 18:55
Tak prý Cordial prodává i Albert (informace od těch a pro ty, kdo Globus a Makro ani ochotného obchodníka v okolí nemají (D) )
Achimule 3. 1. 2008, 18:26
Ochutnala jsem (child4) a už se těším, že zakoupím .... (silvestr2) (child3)
artep 3. 1. 2008, 18:34
@Achimule jeeeee, ahojky Mishko (L) koukám, že když nejde mohamed k hoře, jde Mishka za matkama, co? Co se kordiálku týká, tak nevím, zda je to patrné, ale ta vyfocená láhev je... prázdná ;-) ;-) ;-) to je ale překvapení, co? No v těhle zimách není lepšího zahřátí, no ne? Pa pa Petra
KOFI 2. 1. 2008, 23:27
Tak ráda bych ochutnala, ale do Makra nejzdím a Globus tu nemáme. Ach jóóó :'( :'( :'(
kkkacka 29. 1. 2008, 23:14
@KOFI Mají ho v Hypernově...
artep 2. 2. 2008, 16:17
@kkkacka díky za tip :-)
artep 2. 1. 2008, 23:47
@KOFI zkuste se zeptat v nějakém malém obchodu, co prodává "Aro" - ten určitě do Makra jezdí a třeba by vám to mohl pořídít? Lepší rada mne nenapadá :-(
LuciPísek 2. 1. 2008, 23:20
tak tohle je vážně mňamkáááááááááááááá (drink) (drink) (drink) (drink) (drink) Každému, koho tím doma napojím, to moooc chutná!! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie