Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí tatarská omáčka

0.0
Domácí tatarská omáčka

Potřebné ingredience

200 g majonézy, 2 lžíce octa (obzvláště se hodí estragonový), 1 lžička hladké kvalitní hořčice, trošku bílého pepře a soli, několik kapek Worcester omáčky a 2 lžičky KOŘENITÉ SMĚSI (na 3 lžičky kořenité směsi potřebujeme 5 g petrželky, 5 g kaparů, 10 g kyselé okurky, 5 g šalotky nebo cibule, 5 g sardele nebo sardelové pasty a trošku citronové kůry - jen máme li chemicky neošetřenou toto je pouze přísada do omáčky, kořenitá směs sama o sobě není omáčka,)

Postup přípravy

Kořenitá směs
Petržel a kapary jemně nasekáme. Sardel prolisujeme, máme li pastu, jen přidáme pastu. Okurku, šalotku nebo cibuli nastrouháme. Přidáme citronovou kůru nastrouhanou. Vše dobře promíchat. Toto je množství zhruba na 3 lžičky směsi. Zbytek směsi můžete uschovat v ledničce nebo zvýšit množství majonézy v receptu a použít směs celou.


TATARSKÁ OMÁČKA


Do misky dáme majonézu, přidáme kořenitou směs, ocet, Worcester omáčku,hořčici, sůl a pepř a vše promícháme. Je li směs moc hustá, můžeme přidat trošku bílého vína nebo vody.

Tato tatarská omáčka je výborná, ať už k tradičnímu "smažáku" nebo k hranolkám a rybě (fish and chips). Její chuť je mnohem zajímavější a má víc rozměrů než klasická falešná rychlovka tatarské omáčky (cibule, okurka, majonéza, sůl, pepř).
Zkuste ji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

CherryAnn 22. 10. 2011, 23:30
Díky, určitě se inspiruji! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie