(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Beze dort
Potřebné ingredience
4 vejce, 240 g pol. mouky, 240g cukru, 1/2 prdopeč, 3 lžíce mletých ořechů ( horní patro dělané ze 3 vajec v poměru), 4 šlehačky + 1 šlehačka na ozdobění
Postup přípravy
Z bílků ušleháme sníh, postupně vmícháme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Do vysypané dortové formy dáme korpus upéct. Po úplném vychladnutí ho prožízneme a naplníme šlehačkou. Přiklopíme, pomažeme celý povrch dortu a dáme lehce vychladit. Poté zdobíme dle sebe.
Spodní patro je pečené ze 4 vajec průměr formy 27 cm, druhé ze 3 vajec. Množství šlehačky vyšlo na celý dvoupatráček.
Chuťově je stejný jako šlehačková "beze" roláda.
Spodní patro je pečené ze 4 vajec průměr formy 27 cm, druhé ze 3 vajec. Množství šlehačky vyšlo na celý dvoupatráček.
Chuťově je stejný jako šlehačková "beze" roláda.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lomačka
(upraveno)
3. 12. 2011, 19:52
Souhlasím
Zrušený účet
(upraveno)
21. 10. 2011, 13:50
není nad pořádnou klasiku
herlíci
(upraveno)
21. 10. 2011, 13:19
Děkuji
JIRUŠ
(upraveno)
20. 10. 2011, 22:33
I JÁ SE PŘIDÁVÁM K TĚMTO DORTÍKÚM
Bibilka
(upraveno)
20. 10. 2011, 17:19
Opět jeden ,,normální",nádherný a určitě výborný dort,jaký dělávaly naše mamky.
Lupami
(upraveno)
21. 10. 2011, 13:39
@Bibilka
souhlas,zrovna jsem to tu procházela a samý potahovaný . není nad tyto klasické