Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Beruna dort

0.0
Beruna dort

Potřebné ingredience

Marcipán: 15dkg suš. mléka ( já používám odtučněné), 15dkg cukru moučka ) důležité je aby byl prosetý a bez hrudek), 3 lžíce oleje, 2 lžíce vody, tresť mandlovou ( já používám hořkou, jen pár kapek), potr. barva.
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladkou, vláčnou hmotu. Když je tuhá namočíme ruce ve vodě, když řídká přidáme suš. mléko.

Spodní korpus: 2hr. polohrubé mouky, 1 hr. cukru, 1hr. mléka, 1/4 hr. oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva.

Krém: 1/2l mléka, 2 smetanové pudinky, máslo, cukr.

Postup přípravy

Beruna je opravdu vyráběna podle plyšouna, předlohou mě byla beruna komerčka a je celá marcipán, kromě břicha. Upekla jsem v malém kastrůlku těsto jako na korpus a vyřezala ovál, který jsem pak potáhla marcipánovou hmotou. Jinak na berču jsem dělala asi 3 dávky marcipánu. Nějak mi to stále nevycházelo a tak jsem přidělávala a přidělávala.

Krém je klasika, uvaříme pudink do husta a když vychladne vmícháme máslo. Já dávám asi tak půl aby byl krémík tužší, ale můžete si udělat tak jak máte rádi.

Spodní korpus: smícháme všechny ingredience, já zadělávám šlehačem, vylijeme a upečeme. Já mám kulatou formu, jinak by jste asi museli na vyšší plech a vyříznout. Když je vychladlý, podélně rozřízneme, já naříznu okraje a pak řežu nití jako knedlíky, jde to rovně. Mezi rozkrojený korpus namažeme krém, já ještě přidala na kolečka nakrájený banán, ale nemusí být, přiklopíme a namažeme povrchu a stranách. Dáme řádně vychladit.
Když je krémový korpus vychlazený, opatrně potahujeme marcipánem a zdobíme kytičkami a lístky. Když máme louku hotovu posadíme už jenom berušu kterou já dělala jako úplně první.

Snad jsem na nic nezapomněla, tedy doufám a kdyby se někomu do toho chtělo tak mu to rozmlouvat nebudu,ale já u toho ztratila posledního nerva kterého jsem ještě měla. : ) : ) : )

Takto jsem začínala kousek po kousku.
Hlava, ručky , nožky.

Upečený korpus na břicho.

Tady už beruna v plné kráse.

Rozříznutý spodní korpus, připravený k pomazání.

A tady je už berča skoro v konečném stavu.

...

...

A to už je poslední...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kafulina 29. 9. 2007, 18:28
:-$ :-$ :-$ Všem ještě jednou moc dík. :-$ :-$ :-$
JJJarča 29. 9. 2007, 16:39
nÁÁÁÁDHERA (clamp) (clamp) (clamp) My spíme se zrovna takovouhle plyšovou beruškou od spořitelny :-D :-D Jste mooooooc šikovná (F) (F) (F) (^) (^)
stramplicka 29. 9. 2007, 14:21
jééé to je krása |:o) (clamp) (clamp) Moc prosím o ten postup :-$ Zrovna vybírám co uklohním na roček malému a tenhle je super (Y)
kocon 22. 9. 2007, 15:04
Jste móc šikovná, fakt krása! (clamp)
Vlasta V. 21. 9. 2007, 21:52
(clamp)
Veeronika 21. 9. 2007, 21:18
šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mikky.h 21. 9. 2007, 21:14
Ta je úžasnááá :-D :-D (clamp) (clamp)
Kafulina 21. 9. 2007, 22:49
@mikky.h Moc děkuji všem

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie