(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
PERNÍK S JABLKY A POVIDLY

Potřebné ingredience
Polohrubá mouka 1/2 kg Cukr krystal 350 g Mléko 1/2 l Rostlinný olej 2 dl Vejce 2 ks Povidla rotředěná - nejlépe rumem 4 lžíce Kakao 2-3 3 lžíce Soda 1 lžička Prášek do perníku 1 balíček Sůl 1 špetka Skořice mletá 1 lžička Jablka 2-3 najemno nastrouhaná - nemusí být 3 ks
Postup přípravy
Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete přidat nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit. Jednoduchý, rychlý a dobrý.
Nemáte-li po ruce povidla, dají se nahradit i libovolnou marmeládou
Nemáte-li po ruce povidla, dají se nahradit i libovolnou marmeládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kubikulka
(upraveno)
25. 11. 2011, 16:38
Nějak se v těch poměrech špatně orientuju, kolik má být těch povidel?
nahlásit