Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami

0.0
Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 300 g rýže Arborio, cca 0,5 l zeleninového vývaru, 500 g krůtích (kuřecích) prsou, cca 50 g parmazánu, cherry rajčátka, černé olivy, cibule, olivový olej, sůl, koření (kurkuma, provensálské apod. dle chuti)

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibulku, když je měkká, přidáme propláchnutou rýži a chvíli opékáme. Pak podlijeme asi polovinou připraveného zeleninového vývaru, mícháme a vaříme (můžeme přiklopit pokličkou, ale občas kontrolujeme, zda se tekutina neodpařila a mícháme). Mezitím si na pánvi na olivovém oleji osmahneme na kostičky pokrájené maso, které osolíme a můžeme trochu okořenit dle chuti (např. provensálské koření).
Rýži mícháme a když se tekutina vsákne či odpaří, vždy znovu podlijeme (když nám dojde vývar, podléváme dále horkou vodou) - až do té doby, než je uvařená (trvá to cca 30 min.). Pak rýži dochutíme (trochu soli, kurkuma). Do horké rýže vmícháme osmahnuté maso, olivy (na půlky) a cherry rajčátka překrájená na půlky, následně vmícháme i nastrouhaný parmazán.

Velice dobrá a rychlá pochoutka, která chutná i dětem (aspoň tedy těm našim :-). Důležité je dodržet při přípravě typ rýže - jedná se o rýži speciálně určenou na přípravu rizota, typ Arborio (lze sehnat např. v DM). Pak lze recept alternovat dle vlastní fantazie :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vendykaja 28. 10. 2011, 20:20
funguje to i s normální kulatozrnnou rýží. Jen má tendenci se víc rozvářet, což se dá ohlídat.
Buublina 28. 10. 2011, 22:21
@vendykaja Právě proto si myslím, že s rýží arborio je výsledek nejlepší. Kulatozrnná rýže je vhodná spíš do nákypů :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie