(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Perníkové bochánky
Potřebné ingredience
65dkg hl.mouky\
\
1pol.lžíce skořice\
\
40dkg ml.cukru\
\
14dkg roztaveného medu\
\
1 pol. lžíce perníkového koření\
\
4 vejce\
\
1 pol. lžíce sody\
\
2 pol. lžíce nastrouhané citronové kůry\
\
\
\
čokoláda na polití a marmeláda nebo povidla na slepení.
Postup přípravy
Vejce s cukrem, kořením a sodou třeme 15minut jedním směrem.\
\
Pak přidáme med, citr.kůru a 2/3 mouky, zamícháme necháme do druhého dne odpočinout.\
\
Druhý den zapracujeme zbytek mouky(já někdy mouku i přidám), těsto musí být malinko řidší jak na klasické perníčky. Rozválíme na půl centimetrový plát a vykrajujeme kolečka. \
\
Peču na 200° C do zlatova a leště teplé slepuji. \
\
Pak namočím v čokoládě a ozdobím.\
\
\
\
Chutnají jako bývaly dřív kulaté perníčky balené v alobalu. Pekla jsem je teď do školky a už jsem rozdala recepty mnoha lidem.
\
Pak přidáme med, citr.kůru a 2/3 mouky, zamícháme necháme do druhého dne odpočinout.\
\
Druhý den zapracujeme zbytek mouky(já někdy mouku i přidám), těsto musí být malinko řidší jak na klasické perníčky. Rozválíme na půl centimetrový plát a vykrajujeme kolečka. \
\
Peču na 200° C do zlatova a leště teplé slepuji. \
\
Pak namočím v čokoládě a ozdobím.\
\
\
\
Chutnají jako bývaly dřív kulaté perníčky balené v alobalu. Pekla jsem je teď do školky a už jsem rozdala recepty mnoha lidem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enryketa
(upraveno)
15. 12. 2011, 12:22
dneska sem vyzkoušela receptík a super synáček mi je ujídal hned z plechu můžu jen doporučit všem přeji nádherné vánoce
Drahus
(upraveno)
11. 12. 2011, 15:15
Dobrý den,ráda bych se zeptala jak velká děláte kolečka a kolik jich asi máte? peču v restauraci k jídlům zákusky tak abych měla představu o množství. ráda bych vaše perníčky vyzkoušela.děkuji
helca73
(upraveno)
9. 12. 2011, 23:32
moc děkuji za recept,moc nám to všem chutná dobře se s tím pracuje
žohanda
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:10
Dobrý den, perníčky jsou skvělé a všem doporučuju krásně se dělají. Moc děkuji za bezvadný recept
Hnědovláska
(upraveno)
7. 12. 2011, 14:17
Bochánky jsou moc výborné S těstem se dobře pracovalo Ale už jsou snězené
dijaana
(upraveno)
30. 11. 2011, 21:12
vyzerajú skvelé chcem sa len spýtať - sú hneď mäkké? a zväčšujú sa pri pečení? aby som vedela ako ďaleko ich od seba dávať na plech. a pečiete ich na papieri alebo mastíte a vysypujete?
gegamar
(upraveno)
2. 12. 2011, 20:08
@dijaana
Perníčky jsou měkké hned, jsou to takové nadýchané bochánky. .....a zvětší se dost. zkuste si jen na zkoušku dát na plech pár malých koleček a upect aby jste měla představu. Peču jen na pečícím papíru. Přeju hezké předvánoční přípravy a krásné vánoce.
MÁCA 49
(upraveno)
31. 10. 2011, 18:46
Tak jsem perníkové bochánky vyzkoušela, musím jen pochválit je to dobrota. Vnučce jsem udělala radost, má ráda perníčky Dík za recept
gegamar
(upraveno)
31. 10. 2011, 19:18
@MÁCA 49
Jsem ráda, že jsem někomu udělala radost.
Hnědovláska
(upraveno)
31. 10. 2011, 7:30
Mouka se do těsta dává všechna? Chtěla bych vyzkoušet,perníčky máme rádi
gegamar
(upraveno)
31. 10. 2011, 8:26
@Hnědovláska
Ne, jen 2/3 z celé váhy. Já dám asi tak 45dkg a 20dkg na druhý den když těsto dělám na hotovo. Někdy je těsto řidší tak mouky ještě přidám. Přeji dobrou chuť.
Pegča
(upraveno)
29. 10. 2011, 18:24
Určitě vyzkoušíme !!! Perníčky milujeme. Díky za receptík !!!!
charee
(upraveno)
29. 10. 2011, 17:48
tento recept znám od tchýně-dělává na Vánoce a říkají tomu maminčiny perníčky a je to mňamka.....