(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
PEČENÉ PAPRIKY
Potřebné ingredience
Papriky - stačí obyčejné, nemusí být žádné drahé , olej, česnek, smetana, sůl, balkánský sýr, popřípadě ocet
Postup přípravy
Ahoj holky,
Jsem původem z Bosny a Hercegoviny a tak jsem si řekla, že vám představím i pár jídel z naší krajiny, kdyby někoho lákala jídla Balkánu, ráda napíšu recepty :-)
Dnes bych ráda napsala recept na pečené papriky, které jsou u nás doma velmi oblbené a jsou super k hlavnímu jídlu, když nemáte čerstvý salát, ale nám tolik chutnají, že si je dáváme, i když ten salát je :-D
Postup je velmi jednoduchý. Vezmete papirky, umyjete je a vidličkou propícháte na několika místech, zase nepřehánět, stačí tak 3-4 vpichy. Poté je dobré papriky osušit, třeba papírovým ubrouskem. Do pánve (nejlépe hlubší) dáme olej (trochu víc oleje) a necháme olej rozpálit. Až se rozpálí, poklademe na něj papriky a poklopíme pokličkou. Upozornuju, že při pečení olej docela prská, proto je výborná ta poklička, nepřidává se voda, nic. Doba pečení je zhruba 20-30 minut. Během pečení papriky obrátíme na druhou stranu (dáváme pozor, aby se nám nepřipálily) a těsně před koncem je podle chuti osolíme. Před podáváním na ně nakrájíme česnek a zalijeme zakysanou smetanou a k tomu se dává balkánský sýr (výborné !) pro ty, co mají rádi kyselé saláty, je možné papriky před podáváním pokapat trochou octa, také výborné.
Přeju dobrou chut :)
Jsem původem z Bosny a Hercegoviny a tak jsem si řekla, že vám představím i pár jídel z naší krajiny, kdyby někoho lákala jídla Balkánu, ráda napíšu recepty :-)
Dnes bych ráda napsala recept na pečené papriky, které jsou u nás doma velmi oblbené a jsou super k hlavnímu jídlu, když nemáte čerstvý salát, ale nám tolik chutnají, že si je dáváme, i když ten salát je :-D
Postup je velmi jednoduchý. Vezmete papirky, umyjete je a vidličkou propícháte na několika místech, zase nepřehánět, stačí tak 3-4 vpichy. Poté je dobré papriky osušit, třeba papírovým ubrouskem. Do pánve (nejlépe hlubší) dáme olej (trochu víc oleje) a necháme olej rozpálit. Až se rozpálí, poklademe na něj papriky a poklopíme pokličkou. Upozornuju, že při pečení olej docela prská, proto je výborná ta poklička, nepřidává se voda, nic. Doba pečení je zhruba 20-30 minut. Během pečení papriky obrátíme na druhou stranu (dáváme pozor, aby se nám nepřipálily) a těsně před koncem je podle chuti osolíme. Před podáváním na ně nakrájíme česnek a zalijeme zakysanou smetanou a k tomu se dává balkánský sýr (výborné !) pro ty, co mají rádi kyselé saláty, je možné papriky před podáváním pokapat trochou octa, také výborné.
Přeju dobrou chut :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bajtuj
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:07
anaba
(upraveno)
2. 8. 2012, 8:43
tak to musí být lahůdka určitě vyzkouším
dalmatinac
(upraveno)
2. 11. 2011, 12:31
Pečené papriky robievam, ale nepoznám ich s balkánskym syrom a zakysanou smotanou. Neviem, či by som ich nemohla dať robiť do rúry a prikryť. Zaujímam sa o balkánsku kuchyňu, preto by som recepty veľmi ocenila a vyskúšala.
eče
(upraveno)
31. 10. 2011, 12:39
Je to výborné jídlo, dusím je zároveň s česnekem anebo peču na cibulce s balkánem,rajčaty a olivami. POZOR!! nikdy se nepřejí.
žabada
(upraveno)
31. 10. 2011, 7:54
to by mě taky chutnalo smaží se to hodně dlouho dík za recept
JIRUŠ
(upraveno)
30. 10. 2011, 18:14
tak to vyzkouším,vypadá to lákavě
Baika
(upraveno)
30. 10. 2011, 17:18
Díky za recept.To musí být dobrota.Určitě je vyzkouším.