Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Sušenky z kaštanové mouky

0.0
Sušenky z kaštanové mouky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 60 g kaštanové mouky * 200 g hladké špaldové nebo pšeničné mouky * 50 g sušeného rýžového nápoje „Zajíc“ +100 ml vody * 50 g práškového sladidla „Sladovit“ * 40 g panenského slunečnicového oleje * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * 40 g hořké čokolády na vaření BIO (posekat nožem na drobné kousky) * 1–2 g práškového anýzu * trochu špaldové mouky na vál (cca 20 g)

Postup přípravy

Příprava těsta:

Mouky smícháme v míse společně se suchými složkami, včetně na drobno posekané čokolády, práškového sladidla „Sladovit“ a koření a přilijeme rozpuštěný rýžový mléčný nápoj a panenský slunečnicový olej.
Pak ještě přikápneme pro vůni pomerančový aromatický olej, máme-li ho, a vařečkou vypracujeme těsto a vyklopíme ho na vál. Stěrkou mísu vytřeme, bylo by škoda každé trošky těsta, které obsahuje docela drahé suroviny.

Na vále těsto lehce poprášíme moukou a také ho v ní obalíme a rozválíme z něj placku o síle tak 3 mm.

Tvořítkem vykrájíme tvary, které přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

Sušenky pečeme v mírně předehřáté troubě. Teplotu při vkládání máme asi 170°C a pak ji zmírníme, i když vložením studeného plechu teplota sama lehce poklesne. Celkově pečeme cca 40–45 minut při teplotě 150°C a méně, určitě ne více, byly by odspodu tmavé. Doopravdy spíš sušíme. Zkoušíme na jednom kousku odlomením, jak se propékají.

Sušenky jsou bez jakéhokoliv kypřidla, více nenaskočí, a budou pak po vychladnutí pěkně křupavé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie