Z kaštanového pyré
Potřebné ingredience
2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 kostka mraženého kaštanového pyré, 3/4 kostky másla, 3 žloutky, dále moučkový a vanilkový cukr na obalení rohlíčků nebo krém, čokoládu a vařené kaštany
Postup přípravy
Postup:\r\n\r\nKaštanové pyré rozmrazíme (zhruba 2 minuty v mikrovlnce, nebo nechat povolit a nastrouhat) přidáme mouku, cukr, máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a tvoříme…
Dortíčky
Potřebné ingredience
100g másla 100g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100g strouhané čokolády na vaření 100g strouhaných ořechů 5 vajec
Postup přípravy
Vše kromě bílků umíchejte v tmavý krém a bílky ušlehejte v tuhý sníh.Ušlehané bílky jemně vmíchejte do tmavého těsta.Rozetřete na plech Pečte 20 minut na 175st.Po vychladnutí…
Kávové rohlíčky
Potřebné ingredience
120 g ořechových jader nebo mandlí,KL jemně mleté kávy,2 bílky,3 PL medu,tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
Do misky nasypeme jemně nastrohaná jádra orechů nebo mandlí a přidáme mletou kávu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po lžičkách zašleháme tekutý med (pokud med…
Makové cukroví
Potřebné ingredience
Makové cukrovičko 100 g mletého máku (bílý nebo modrý), 100 g rozinek, 50 g ořechů, asi 1 lžíce medu
Postup přípravy
Ořechy jemně nasekáme, rozinky krátce povaříme, posekáme nebo umeleme. Smícháme s mletým mákem a osladíme medem. Důkladně prohněteme a vláčné těstíčko rozválíme na vále posypaném…
Linecké pečivo s fruktózou
Potřebné ingredience
Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 140 g másla * 2 žloutky * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g fruktózy
Postup přípravy
Tradiční linecké pečivo lze velice dobře připravit i z celozrnné špaldové mouky a též bez bílého cukru. Část cukru nahradíme fruktózou nebo glukózou a část sušeným ovesným nápojem…
Vanilkolvé rohlíčky bez cukru
Potřebné ingredience
Ingredience: * 120 g jemné celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 90 g másla * 50 g strouhaných lískových oříšků * 30 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky * 1 žloutek * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * 1–2 sáčky „vanilkového cukru light“ (fruktóza s vanilkou) jenom na obalení
Postup přípravy
Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočnímu cukroví. Klasické rohlíčky jsou však plné cukru a ten spolu s ořechy činí z tohoto pečiva kalorickou „bombu“. Tyto rohlíčky bez…
Jetelíčky bez cukru
Potřebné ingredience
Ingredience: * 140 g mletých vlašských ořechů * 1 celé vejce, +1 žloutek (nemusí) * 50 g kukuřičné strouhanky * 100 g sušeného ovesného nápoje * 50 g fruktózy * 3 kapky pomerančového nebo citrónového arom. oleje „Just“ * celé lískové oříšky (cca 100 g)
Postup přípravy
Recept na toto jednoduché a velmi pěkné ořechové cukroví jsem získala od kolegyně z práce, ale byl plný cukru a klasické strouhanky z rohlíků. Po úpravě a záměně neprospěšných…
Vločkové oválky
Potřebné ingredience
Ingredience: * 70 g ovesných vloček BIO * 30 g jemných ovesných vloček * 50 g žitných vloček BIO * 50 g špaldových vloček BIO * 50 g BIO rozinek sultánek * 50 g medu * 1 lžička mleté skořice * 30 g ořechů * 25 g mandlí * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * 6 nesířených sušených meruněk * celé mandle na ozdobu
Postup přípravy
Pečené oválky z více druhů obilných vloček, ozdobené celou mandlí, mohou dobře posloužit nejen na rozšíření sortimentu zdravého vánočního cukroví, ale můžeme si jimi zpestřit…
Hrudky z pražených vloček
Potřebné ingredience
Ingredience: * 150 g ovesných vloček BIO * 2 vrchovaté lžíce medu (80–90 g) * 2 lžíce oleje sezamového nebo slunečnicového * sezam bílý loupaný (15–20 g)
Postup přípravy
Hrudky z ovesných vloček připravujeme zpočátku podobným postupem jako Pražené ovesné vločky. Nejdříve si rozehřejeme v hrnci med s olejem. Mícháme až začne pěnit a vonět. Pak…
Datlové pusinky s ořechy
Potřebné ingredience
Ingredience: * 2 bílky * 60 g sušených datlí * 100 g mletých vlašských ořechů * 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů * 2 lžičky suché jemné obilné kávy melty nebo kávy ajurvédské * 20 g fruktózy * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * mořská sůl
Postup přípravy
Klasické sněhové pusinky jsou obvykle plné bílého cukru. Je zřejmé, že bez této hlavní složky půjdou asi hůř připravit. Zkusila jsem připravit jinou variantu pusinek s trochou…