Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Linecké pečivo s fruktózou

0.0
Linecké pečivo s fruktózou

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 140 g másla * 2 žloutky * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g fruktózy

Postup přípravy

Tradiční linecké pečivo lze velice dobře připravit i z celozrnné špaldové mouky a též bez bílého cukru. Část cukru nahradíme fruktózou nebo glukózou a část sušeným ovesným nápojem „Oves Milk“. Žloutky a kvalitní máslo v receptu ponecháme.

Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout. Pak těsto vyválíme a vypichujeme kytičky, hvězdičky či srdíčka apod. Stejné množství tvarů i s otvorem. Pečeme v mírné troubě (160–180 °C) asi 2×10 minut. Druhých 10 minut musíme hlídat, aby moc neztmavly.

Slepujeme marmeládou bez cukru. Po slepení můžeme pocukrovat fruktózou, anebo chceme-li co nejméně sladit, tak otiskneme cukroví „lícovou“ stranou v sušeném ovesném „mléce“.

Linecké kousky můžeme také před pečením potřít rozšlehaným vejcem a i posypat sekanými mandlemi. Máme hned další variantu cukroví. :-)

Poznámka: Toto pečivo je tmavší vzhledem k použité celozrnné špaldové mouce, ale chuti to neublíží. Je vhodné i pro lidi s oslabenou slinivkou.

Pikantní marmeládu si připravuji sama nebo používám francouzské marmelády bez přidaného cukru, které protřu přes jemný cedník, abych měla jenom hladkou marmeládu a ne džem s ovocem. To by se cukroví při slepování lámalo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Millie74 9. 12. 2011, 19:05
Výborné!!!! |:o) |:o) |:o) Až pomine vánoční shon, vložím také pár vyzkoušených receptů cukroví bez cukru i umělých sladidel. Děkuji. Mila (L)
Vratucha 4. 11. 2011, 10:22
Máte všechny recepty, co jste sem vložila, vyzkoušené? Některé se mi líbí (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie