Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Sezamové kuličky s medem

0.0
Sezamové kuličky s medem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g sezamových semínek * 35 g medu * 10 g javorového sirupu (nemusí být, máme-li med řídký) * oloupané mandle do kuliček * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ (pro bezlepkovou dietu raději ne) * 2 kapky citrónového arom. oleje Just * trochu mletého kokosu na obalení.

Postup přípravy

Sezamová semínka namixujeme v mlýnku na kávu na jemno a hmotu vyškrábneme lžičkou do misky. Přidáme med a pokud je tuhý, tak i trochu javorového sirupu.

Vše zakápneme citrónovým aromatický olejem, který hmotu nádherně provoní, a na zahuštění přisypeme lžičku sušeného ovesného nápoje. Pakliže tento přídavek nechceme nebo doma nemáme, nemusí ani být..

Při variantě bez zahuštění obilným nápojem snížíme množství medu, abychom dosáhli tvarovatelné konzistence. Med pak přidáváme raději postupně a javorový sirup jedině tehdy, když by vše nešlo spojit.

Malou vařečkou promícháme a následně rukama vytvoříme těstíčko. Na rovné podložce vyválíme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Do každého zabalíme spařenou a oloupanou mandli a aby se nám kuličky nelepily k sobě a i na ruce, tak je v něčem obalíme.

Nemáme-li kokos, může dobře na obalení posloužit i jakákoliv instantní obilná kaše. Třebas rýžová nebo kukuřičná. To již záleží na vás. Já zvolila kokos a kuličky uložila následně do papírových košíčků, ve kterých se lépe podávají…
S dobrý zeleným čajem jsou vhodné i jako pohoštění.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie