Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ořechové kuličky s medem

0.0
Ořechové kuličky s medem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g mletých vlašských ořechů * 50 g akátového medu (popř. jiný tekutý) * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * pár datlí bez pecek * trochu mletých oříšků na obalení, popř. kukuřičné „Vtipné kaše“

Postup přípravy

Vlašské ořechy je vhodnější mít raději namleté na mlýnku na strouhanku. Jsou takto jemnější. Když bychom je mixovali, budou tam kousky a výsledná hmota bude s tvrdými drobečky. Jsou sice též dobré, ale je to prostě jiné.

Namleté vlašské ořechy smícháme s medem nejlépe v misce vařečkou, přivoníme citrónovým aromatickým olejem a zpracujeme sladkou hmotu. Vyklopíme na vál a propracujeme prsty a nakonec rukama a vytvoříme váleček.

Nakrájíme na stejné dílky. Do každého vložíme malý kousek datle a připravíme kuličky, které následné obalíme buďto ještě v mletých oříškách, ale mám vyzkoušeno, že výborné jsou obalené i v nějaké instantní kaši, nejlépe kukuřičné Vtipné kaši.

Dáme do chladu, kde pěkně ztuhnou. Jelikož jsou obsahem medu sladké a i tučné, výborně je bude doplňovat hořká obilná káva.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie