Meruňkové kuličky s ořechy
Potřebné ingredience
Ingredience: * 100 g sušených nesířených meruněk * 130 g vlašských ořechů * 80 g pohanky zrna + 400 ml vody * špetka mořské soli * 50 g (nebo dle potřeby) instantní mouky nebo kaše (rýžové, pohankové, kukuřičné) * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * instantní rýžová nebo kukuřičná „Vtipná kaše“ na obalení
Postup přípravy
Sušené meruňky přímo pomeleme v mlýnku na maso s jemnějšími otvory. Na „vymletí“ meruněk z mlýnku můžeme použít pár vlašských ořechů z odváženého množství k receptu. Ostatní ořechy raději nastrouháme nebo na jemno rozmixujeme.
Pohanku v celých zrnech přebereme, propláchneme a zalijeme vodou. Povaříme se špetkou soli hodně na husto, až je vidět při míchání dno. Necháme dobře vychladnout. Měla by pěkně ztuhnout.
V míse nebo na vále vypracujeme z pomletých meruněk, ořechů a uvařené pohanky těsto, které, je-li třeba, zahustíme částí instantní rýžové mouky. Můžeme určitě použít i jinou, ale já měla k dispozici tuto.
Při zpracování k těstu přikápneme pár kapek aromatického pomerančového oleje, který dodá nádhernou vůni.
Tvoříme kuličky, které obalujeme též v instantní kaši či mouce. Nádech do žluta vytvoří kukuřičná instantní kaše nebo jemná kukuřičná strouhanka.
Pohanku v celých zrnech přebereme, propláchneme a zalijeme vodou. Povaříme se špetkou soli hodně na husto, až je vidět při míchání dno. Necháme dobře vychladnout. Měla by pěkně ztuhnout.
V míse nebo na vále vypracujeme z pomletých meruněk, ořechů a uvařené pohanky těsto, které, je-li třeba, zahustíme částí instantní rýžové mouky. Můžeme určitě použít i jinou, ale já měla k dispozici tuto.
Při zpracování k těstu přikápneme pár kapek aromatického pomerančového oleje, který dodá nádhernou vůni.
Tvoříme kuličky, které obalujeme též v instantní kaši či mouce. Nádech do žluta vytvoří kukuřičná instantní kaše nebo jemná kukuřičná strouhanka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé