Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vánoční salát pro dietářky

0.0
Vánoční salát pro dietářky

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 800g menších brambor (typ A hezky se to pamatuje jako sAlÁt tak je kategorie A, když tak kupte B s tím nic nezkazíte když nevíte), 4 natvrdo uvařená vejce (vařte je až po hodině co je vyndáte z lednice pak nepraskají skořápky, loupání si ulehčíte když slejete vodu z hrnce a tím hrncem začnete třepat ze strany na stranu tak se vám nakřápají skořápky již uvařených vajec a lehce je oloupete), 2 cibule, 100g sterilovaných okurek, 60g plnotučné hořčice (nemusí být pokud nemáte rádi pachuť kys.benzeové), sůl, mletý pepř, ocet, cukr moučka (cibule+ocet+cukr nahradí majolku majonózu), 1/2 l vody, 1lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce zakysané smetany, petrželová nať + kdo má rád hrášek, kápii

Postup přípravy

Brambory opláchnete a ve slupce je vaříte doměkka, necháte vychladnout, oloupete, pak nakrájíte na půlkya a ty na plátky (nebo v kráječi jsme moderní ženy). Cibuli nakrájíte najemno a dáte vařit do nálevu z vody octa a cukru. Pak nalejete na brambory, přidáte hořčici (nemusí být), vajíčka (z kráječe na kostičky), okurky (kdo má rád hrášek, kápii), pepř, sůl, olej, promíchat, pak přidáte zakysanou smetanu.
Zvládli jsme ho i pro žlučníkáře na dietě (ta zakysaná smetana se dá totiž na speciální porci pro tyhle dietáře nahradit bílým jogurtem). Po salátu vám bude lehce a zmůžete kapra i cukroví.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 9. 11. 2011, 14:01
(Y) :-)jo salát s kysankou jsem už dělala a je dobrý,taky nemusíme majolku :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie