Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

PODKOVA - luxusní slavnostní jablečný štrůdl

0.0
PODKOVA - luxusní slavnostní jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

Těsto :375 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 120 g Hery nebo másla, 2 vejce (půl vajíčka nechat na potření), 1 prášek do pečiva, asi 5 lžic mléka, trochu citronové šťávy a kůry Jablková náplň:asi 10 strouhaných jablek, trochu cukru krupice, lžička skořice, hrst na hrubo sekaných ořechů, kdo má rád - rozinky v rumu, trochu strouhanky Bílková peřina:2-3 bílky, cukr krupice (odhadem 4 lžíce)Posyp:hrst sekaných ořechů, 4 nakrájené dílky čokolády na vaření

Postup přípravy

Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hmotu (dá se použít domácí pekárna), kterou necháme chvíli v chladu ztuhnout. Rozdělíme na dva díly a vyválíme dlouhý obdélník. Posypeme strouhankou a pokryjeme podélně jablkovou náplní. Přehneme nejdříve kratší strany, poté přes sebe obě dlouhé. Pomocí silikonového válu přeneseme na plech s pečícím papírem, skládaným švem dolů. Na plechu vytvarujeme rukama podkovu. Postup zopakujeme ještě s druhým dílem těsta. Dáme péct do vyhřáté trouby, až povrch začne růžovět, nastříkáme nebo lžíci navrstvíme nahoru po celé délce podkov ušlehanou bílkovou pěnu. Vydatně posypeme směsí ořechů a čokolády a dáme dopéct. Bílková pěna začne na bocích lehce hnědnout, to je znamení k vytáhnutí z trouby. Pro slavnostní chvíle podkovu dozdobíme lístky máty nebo meduňky a růžičkou z jablečné šlupky.

Připravené ingredience - umíchané těsto, jablečná náplň a směs ořechů a čokolády

Vyválený plát, posypaný strouhankou a pokrytý jablečnou náplní

Zamotáno, zabaleno ...

Uložení obou podkov na plechu před pečením.

Když jsou okraje podkov narůžovělé, ozdobíme ušlehaným sněhem a posypeme směsí ořechů a čokolády.

Hotovo. Ozdůbka je z mátových lístků a růžičky z jablečné slupky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

haninakasperova 25. 3. 2012, 17:50
Moc dobré těsto jen se mi hodně láme málo vláčné díky za nápad (Y) ,-)
oliva1 27. 1. 2012, 13:28
Super !!! (Y) |:o)
pimona 15. 11. 2011, 15:55
Úžasný nápad (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Hnědovláska 14. 11. 2011, 13:16
Máte jí krááásnou (Y) Snad se mi taky povede ,-)
Stelička 14. 11. 2011, 20:47
@Hnědovláska Určitě. A díky.
nynuna 13. 11. 2011, 22:57
Moc hezká podkovička, mohla bych péct rovnou ve formě ? Mám obavy, že bych tak pěknou nevytvarovala. :-D
Stelička 13. 11. 2011, 23:06
@nynuna Já myslím, že by to šlo, jen si nejsem jista, jak byste ji lovila ven. Nevím, jestli je forma na podkovu otevírací. Ale nebojte, ohnout ji do podkovy problém není. Zvlášť, když dáte na plech jen jednu. Umístit tam obě už bylo trochu umění.
nynuna 14. 11. 2011, 0:12
@Stelička Děkuji za odpověď, máte pravdu s tím "lovením" :-D Moc děkuji za inspiraci. Udělám podle vás.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie