PODKOVA - luxusní slavnostní jablečný štrůdl
Potřebné ingredience
Těsto :375 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 120 g Hery nebo másla, 2 vejce (půl vajíčka nechat na potření), 1 prášek do pečiva, asi 5 lžic mléka, trochu citronové šťávy a kůry Jablková náplň:asi 10 strouhaných jablek, trochu cukru krupice, lžička skořice, hrst na hrubo sekaných ořechů, kdo má rád - rozinky v rumu, trochu strouhanky Bílková peřina:2-3 bílky, cukr krupice (odhadem 4 lžíce)Posyp:hrst sekaných ořechů, 4 nakrájené dílky čokolády na vaření
Postup přípravy
Připravené ingredience - umíchané těsto, jablečná náplň a směs ořechů a čokolády
Vyválený plát, posypaný strouhankou a pokrytý jablečnou náplní
Zamotáno, zabaleno ...
Uložení obou podkov na plechu před pečením.
Když jsou okraje podkov narůžovělé, ozdobíme ušlehaným sněhem a posypeme směsí ořechů a čokolády.
Hotovo. Ozdůbka je z mátových lístků a růžičky z jablečné slupky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé