Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hala bala - linecké müsli řezy

Hala bala - linecké müsli řezy

Potřebné ingredience

Na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla nebo Hery, 60 g cukru moučka, 1/2 prášku do pečiva, 1 žloutek, asi 2 lžíce mléka (podle potřeby). Na potření rybízová marmeláda. Horní náplň Hala bala: 1 bílek, med podle chuti, sypké suroviny (kokos, sekané ořechy, slunečnicová, chia, dýňová, lněná semínka, asi 2 hrsti ovesných vloček, brusinky, rozinky, kandované ovoce, kukuřičné lupínky,.... Na ozdobu čokoládová poleva: rozpuštěná čokoláda s trochou ztuženého tuku nebo másla.

Postup přípravy

Připravíme si linecké těsto smícháním všech surovin, jde použít domácí pekárnu. Těsto rozválíme na pečícím papíru, upravíme do obdélníku (tohle množství nepokryje celý velký plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý moučník ze strouhaných jablek s chia semínky (i bez)

Rychlý moučník ze strouhaných jablek s chia semínky (i…

Potřebné ingredience

Na velký plech: 1/2 kg strouhaných jablek, 1/2 kg hrubé mouky, 330 g cukru krupice, 3 vejce (nebo 2 vejce a 1,5 lžičky chia semínek namočených v mléce), hrnek mléka, hrnek oleje, lžičky jedlé sody, hrst sekaných ořechů, lžička skořice. Do dortové formy nebo remosky stačí poloviční množství.

Postup přípravy

Oloupaná jablka nastrouháme na okurkovém struhadle, přidáme všechny ostatní přísady, vařečkou zamícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Pečeme asi minut,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
SIRUPY DO KÁVY - oříškový, karamelový, skořicový a čokoládový

SIRUPY DO KÁVY - oříškový, karamelový, skořicový a…

Potřebné ingredience

Karamelový sirup: 15 dkg cukru krupice, 100 ml vody Skořicový sirup: 150 ml základního sirupu, 3 celé skořice Čokoládový sirup: 100 ml základního sirupu, 50 g rozpuštěné čokolády (na vaření nebo figurky s vysokým obsahem kakaa) Lískooříškový sirup: 250 ml základního sirupu, 6 dkg opražených pomletých lískových oříšků

Postup přípravy

Na Vánoce jsem dostala nový kávovar - Tchibo Cafissimo. A radu, ať si k němu pořídím dochucovací sadu sirupů do kávy. 6 malých lahviček po 50 ml za 200 Kč. Pche, už mám vlastní…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PODKOVA - luxusní slavnostní jablečný štrůdl

PODKOVA - luxusní slavnostní jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

Těsto :375 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 120 g Hery nebo másla, 2 vejce (půl vajíčka nechat na potření), 1 prášek do pečiva, asi 5 lžic mléka, trochu citronové šťávy a kůry Jablková náplň:asi 10 strouhaných jablek, trochu cukru krupice, lžička skořice, hrst na hrubo sekaných ořechů, kdo má rád - rozinky v rumu, trochu strouhanky Bílková peřina:2-3 bílky, cukr krupice (odhadem 4 lžíce)Posyp:hrst sekaných ořechů, 4 nakrájené dílky čokolády na vaření

Postup přípravy

Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hmotu (dá se použít domácí pekárna), kterou necháme chvíli v chladu ztuhnout. Rozdělíme na dva díly a vyválíme dlouhý obdélník. Posypeme…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Moduritová hostina

Moduritová hostina

Potřebné ingredience

Modurit obarvený temperovými barvami Papírové výrobky na posledním obrázku: krabičky od zápalek, lékovky, lepenka a vystřižené obrázky potravin z reklamních letáků

Postup přípravy

Zvu vás na hostinu. Naše panenky jsou už najedené, tak si dejte s námi. Menu má 4 chody.

I. chod:
Předkrm: obložené chlebíčky, ovocná mísa, zeleninová mísa

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slovenské pagáčky

Slovenské pagáčky

Potřebné ingredience

250 g pomletého vepřového vnitřního sádla 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1-2 žloutky ½ kostky droždí 1 lžička soli 1 lžička cukru

Postup přípravy

Těsto řádně propracujeme, můžeme si pomoci i v domácí pekárně. Těsto je však díky syrovému sádlu tuhé a potřebuje následně trochu propracovat na pomoučněném vále. Nekynout. Poté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Žerbo

Žerbo

Potřebné ingredience

TĚSTO: 450 g hladké mouka 300 g másla 3 PL cukru 1 vejce ¾ KL prášku do pečiva 1 balíček sušeného droždí 65 ml mléka (asi ¼ hrníčku) NÁDIVKA: 300 g mletých ořechů (vlašských, možno smíchat i s lískovými) 370 g cukru moučka meruňková marmeláda malinová marmeláda POLEVA: 15O g čokolády na vaření 50 másla 2 KL rozpustné kávy (kdo nemá rád kávovou příchuť, vypustí) 2 PL rumu 2 PL cukru 3 PL studené vody

Postup přípravy

Umícháme těsto, možno v robotu nebo v domácí pekárně. NEKYNOUT!! Těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý vyválíme na plát velikosti plechu. Plech zvolíme vyšší a trošku menší,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozpékání pečiva v pekárně

Rozpékání pečiva v pekárně

Potřebné ingredience

Zmražené pečivo

Postup přípravy

Zřejmě jsem neobjevila Ameriku, ale možná to každého nenapadlo. Domácí pekárnu jsem začala využívat k rozpékání zmraženého pečiva. Stačí nastavit program PEČENÍ na 10 minut a než…

Zobrazit více...

Kategorie