Hala bala - linecké müsli řezy
Potřebné ingredience
Na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla nebo Hery, 60 g cukru moučka, 1/2 prášku do pečiva, 1 žloutek, asi 2 lžíce mléka (podle potřeby). Na potření rybízová marmeláda. Horní náplň Hala bala: 1 bílek, med podle chuti, sypké suroviny (kokos, sekané ořechy, slunečnicová, chia, dýňová, lněná semínka, asi 2 hrsti ovesných vloček, brusinky, rozinky, kandované ovoce, kukuřičné lupínky,.... Na ozdobu čokoládová poleva: rozpuštěná čokoláda s trochou ztuženého tuku nebo másla.
Postup přípravy
Připravíme si linecké těsto smícháním všech surovin, jde použít domácí pekárnu. Těsto rozválíme na pečícím papíru, upravíme do obdélníku (tohle množství nepokryje celý velký plech). Potřeme rybízovou marmeládou. Na náplň ušleháme tuhý sníh z bílku, zašleháme med a "hala bala" vsypeme sypké suroviny podle toho, co máme doma. Množství a poměr jednotlivých položek odhadneme, vznikne nám taková lepící hustá hmota, důležité je, aby suroviny držely pohromadě. Navlhčenýma rukama naplácáme směs na těsto po celém povrchu. Nahoru můžeme ještě dát kukuřičné lupínky, ale třeba i čokoládové kuličky do mléka nebo lupínky mandlí. Dáme péct do vyhřáté trouby, dokud linecké těsto zespodu nezrůžoví. Po částečném vychladnutí krájíme na řezy, teprve ty pak pocákáme rozpuštěnou čokoládou. K tomu s úspěchem používám polévací pipetu z Tescomy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé