(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
HRNÍČKOVÉ ESKYMO ŘEZY
Potřebné ingredience
Těsto: 2 celá vejce + 1 vancuk + 1 HR cukru + 2 PL kakaa + 1 HR mléka + 1/2 HR oleje + 2 HR polohrubé mouky + 1 prdopeč Krém: 2 x pudink Dr.Oetker s kokosovou příchutí, 1/2 l mléka, cukr dle chuti, 125 g másla, 1 zakysaná smetana Na konečnou úpravu: čokopoleva
Postup přípravy
Piškot: Ingredience promícháme postupně tradičním způsobem - vejce + cukr atd.... a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C.
Krém: 2 pudinky uvaříme v 1/2 l mléka (oslazeného podle naší chuti). Do ještě horkého hotového pudinku zamícháme metličkou 125 g másla a pak i zakysanou smetanu - nebojte se, nic se nesrazí - máslo se roztaví a budete mít dohladka vymíchaný krém = dělám to tak pokaždé ,-)
Krém nalijeme na upečený piškot a polijeme - pocákáme čokopolevou.
Dáme chladit cca na 2 hodiny.
Pozn.: pokud nemáte kokosový pudink, můžete zkusit jinou oblíbenou příchuť, také to není špatné (ale nejlepší jsou tyto řezy právě s tím kokosovým pudinkem ,-) )
Krém: 2 pudinky uvaříme v 1/2 l mléka (oslazeného podle naší chuti). Do ještě horkého hotového pudinku zamícháme metličkou 125 g másla a pak i zakysanou smetanu - nebojte se, nic se nesrazí - máslo se roztaví a budete mít dohladka vymíchaný krém = dělám to tak pokaždé ,-)
Krém nalijeme na upečený piškot a polijeme - pocákáme čokopolevou.
Dáme chladit cca na 2 hodiny.
Pozn.: pokud nemáte kokosový pudink, můžete zkusit jinou oblíbenou příchuť, také to není špatné (ale nejlepší jsou tyto řezy právě s tím kokosovým pudinkem ,-) )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jsouk
(upraveno)
15. 4. 2013, 16:21
Díky za moóc dobré a rychlé řezy.Upekla jsem je s čokoládovým pudinkem s tro- chou rumu /už mám ale kokosový/ a musím jen chválit.Zítra čekáme návštěvu, tak budou ještě vylepšené čerstvou jahodou.Příští pečení dám do těsta rozinky a ten kokosový pudink. Ještě jednou díky.
Halmat
(upraveno)
30. 4. 2013, 20:19
@Jsouk
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 4. 2013, 14:56
velmi lákavé
Halmat
(upraveno)
9. 7. 2013, 19:57
@P.A.V.L.A
zkuste
katka 777
(upraveno)
13. 4. 2013, 14:53
idem ho upiecť...
DANGERFACE
(upraveno)
12. 4. 2013, 18:57
nej řezy mnam
Vojtula
(upraveno)
21. 4. 2012, 17:33
super recept, zdá se jednoduchý, rychlý, určitě vyzkouším
Halmat
(upraveno)
21. 4. 2012, 19:05
@Vojtula
Vyzkoušejte, nebudete litovat!
nellča3
(upraveno)
14. 4. 2012, 18:10
vypadá to zatím skvěle i když musím přizna, že jsem měla hrůůzu s toho krému,jak jsem tam dávala to máslo,ale dopadlo to dobře
Halmat
(upraveno)
14. 4. 2012, 18:15
@nellča3
tak to mám radost
Jia
(upraveno)
9. 4. 2012, 22:53
Eskymo řezy jsou na MMB mockrát, ale nikde není napsané jak velký hrnek použít Prozradíte jestli 2 dcl, 2,5 nebo 3 dcl, aby bylo množství akorát na velký plech ? Děkuji
Halmat
(upraveno)
10. 4. 2012, 14:31
@Jia
Dobrý den, používám na klasický velký plech hrnek 250ml - pokud chci mít korpus vyšší, klidně dám i 300ml hrneček Vyfocené řezy jsou z 250ml hrnku
Jia
(upraveno)
11. 4. 2012, 9:43
@Halmat
Děkuji moc , v pátek se na ně vrhnu
Halmat
(upraveno)
11. 4. 2012, 19:19
@Jia
Jistě se povedou a sklidíte úspěch
klari1
(upraveno)
9. 4. 2012, 20:20
dokonalé, udělala jsem a hned byly pryč - ani nestačili pořádně sednout určitě budu dělat častěji
Halmat
(upraveno)
9. 4. 2012, 21:43
@klari1
díky
žingi
(upraveno)
8. 4. 2012, 18:58
dělám taky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=78976&user=34593 a jen se zapráší,zrovna včera jsem uvažovala,jestli by to šlo i s jiným pudinkem,nemám kokosové ale neriskovala jsem
Halmat
(upraveno)
8. 4. 2012, 19:51
@žingi
Kamarádka dávala místo kokosového dokonce čokoládový a taky to bylo moc dobré ale na ten kokosový to nemělo!
žingi
(upraveno)
14. 4. 2012, 18:03
@Halmat
tak to kdybych dělala čokol.tak bych udělala piškot jen žlutý,ten už bych hnědý nedělala
jansemi
(upraveno)
8. 4. 2012, 18:28
Robila som, ale len korpus, ale neviem, prečo, ani mne, ani kolegyni sa nevydaril, bol dosť tuhý a nízky, robila som mixérom, ale sneh som osobitne nerobila. Poprosím, v čom môže byť problém? Na akom veľkom plechu ho pečiete? Dík.
Halmat
(upraveno)
8. 4. 2012, 19:48
@jansemi
Tak to nevím - peču ho na klasickém velkém plechu. Recept mám od kamarádky a ta taky od jedné - a je opravdu vyzkoušený ve větším okruhu pekařinek, není s ním problém. Lituji, ale v čem byla u vašeho pečení chyba, nevím, to mě mrzí.
lidare
(upraveno)
8. 4. 2012, 18:08
moc krásné
elijana
(upraveno)
8. 4. 2012, 17:18
VČERA JSEM UPEKLA A CHVÁLÍ CELÁ RODINA JSOU OPRAVDU VÝBORNÉ,BUDU DĚLAT ČASTĚJI
Halmat
(upraveno)
8. 4. 2012, 17:58
@elijana
díky za zprávu to mě těší