(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Dortík i pro začátečnice....

Potřebné ingredience
Přísady v postupu...
Postup přípravy
1) TĚSTO:
270g polohrubé mouky + 380g cukru krupice + 1,5 prášku do pečiva smísit a přidat rozmixovanou cca půlkilovou plechovku ananasu i se šťávou a dvěma vejci. Přidala jsem dvě hrsti mletých ořechů. Já peču na 170 asi 20-30min.
2) KRÉM:
1 a ¼ kostky másla utřít s od oka stejným “objemovým“ (ne hmotnostním) množstvím cukru moučka a pak šlehat. Dál jsem svařila mleté ořechy (zase tak tři hrsti) v hrnku mléka s 2ma vanilkovými cukry a po pěti minutách vření přidala půl sáčku vanilkového pudingu rozmíchaného v půl až ¾ hrnku mléka….a rýýýchle míchejte. Tuhý ořechový pudink po vychladnutí po lžičkách vešlehávat do krému (Když se vám bude zdát krém dost tuhý, tak to nemusíte přidávat celé…
3) POLEVA:
150g čokolády na vaření (dala jsem figaro) rozlámat do hrníčku, přidat o něco víc než ½ kostky másla a rozpustit ve vodní lázni. Ne vřelé nalít na povrch.
Dělala jsem to jako klasickou litou buchtu na plechu. Vychladlé jsem překrojila na půl, jednu půlku namazala rybízovou marmeládou (ale výborné je to i s nutelou, pokud chcete víc do čokoládova) a na to půl krému, ještě na to ráda pokládám piškoty máčené v rumu nebo v kávě (dle chuti). Na piškoty jsem namazala zbytek krému a přiklopila druhou půlkou těsta.
Nechte v ledničce a pak polijte čokoládovou polevou.
Zdobení jsem netvořila… lasturka byla z nějaké bonboniérky a perličky jsem koupila v Bille spolu s barevnými tubičkami na psaní.
Hodně štěstí!!!
270g polohrubé mouky + 380g cukru krupice + 1,5 prášku do pečiva smísit a přidat rozmixovanou cca půlkilovou plechovku ananasu i se šťávou a dvěma vejci. Přidala jsem dvě hrsti mletých ořechů. Já peču na 170 asi 20-30min.
2) KRÉM:
1 a ¼ kostky másla utřít s od oka stejným “objemovým“ (ne hmotnostním) množstvím cukru moučka a pak šlehat. Dál jsem svařila mleté ořechy (zase tak tři hrsti) v hrnku mléka s 2ma vanilkovými cukry a po pěti minutách vření přidala půl sáčku vanilkového pudingu rozmíchaného v půl až ¾ hrnku mléka….a rýýýchle míchejte. Tuhý ořechový pudink po vychladnutí po lžičkách vešlehávat do krému (Když se vám bude zdát krém dost tuhý, tak to nemusíte přidávat celé…
3) POLEVA:
150g čokolády na vaření (dala jsem figaro) rozlámat do hrníčku, přidat o něco víc než ½ kostky másla a rozpustit ve vodní lázni. Ne vřelé nalít na povrch.
Dělala jsem to jako klasickou litou buchtu na plechu. Vychladlé jsem překrojila na půl, jednu půlku namazala rybízovou marmeládou (ale výborné je to i s nutelou, pokud chcete víc do čokoládova) a na to půl krému, ještě na to ráda pokládám piškoty máčené v rumu nebo v kávě (dle chuti). Na piškoty jsem namazala zbytek krému a přiklopila druhou půlkou těsta.
Nechte v ledničce a pak polijte čokoládovou polevou.
Zdobení jsem netvořila… lasturka byla z nějaké bonboniérky a perličky jsem koupila v Bille spolu s barevnými tubičkami na psaní.
Hodně štěstí!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kymous
(upraveno)
16. 11. 2011, 19:37
prosím o recept to je krásný hned bych zakousla



nahlásit

Svaťka M.
(upraveno)
17. 11. 2011, 14:19
@kymous
Recept doplněn, děkuji za zájem...

nahlásit

sopo
(upraveno)
16. 11. 2011, 9:52
taky prosím receptík

nahlásit

Svaťka M.
(upraveno)
17. 11. 2011, 14:18
@sopo
Recept doplněn, děkuji za zájem...

nahlásit

hand
(upraveno)
15. 11. 2011, 18:54
recept prosííííííííííím

nahlásit

Svaťka M.
(upraveno)
17. 11. 2011, 14:18
@hand
Recept doplněn, děkuji za zájem...

nahlásit