(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
2,5 kg jablek (už čistá váha oloupaných a bez jadřinců) 1 l vody 0,5 kg cukru (pak je ale přesnídávka hodně sladká, dělala jsem druhou várku s 0,35 kg cukru a ještě by se dalo ubrat, ,samozřejmě závisí i na sladkosti jablek), 2 vanilkové pudinky nebo 80 g kukuřičného škrobu (použila jsem jako alternativu, protože pudink obsahuje taky hlavně kukuřičný škrob, ale umělé vanilkové aroma není pro malé děti potřeba) rozmíchat ve 1/4 l vody
Postup přípravy
Jablka oloupeme a odstraníme z nich jadřince, pokrájíme na menší kousky, přidáme litr vody, cukr a povaříme do změknutí. Přidáme pudinkové prášky (já použila bio kukuřičný škrob) rozmíchané ve vodě a společně několik minut povaříme. Následně rozmixujeme a horké plníme do skleniček. Skleničky zavařujeme na 80 stupňů cca 20 minut.
Z daného množství jablek je asi 17 klasických přesnídávkových skleniček (190 g).
Z daného množství jablek je asi 17 klasických přesnídávkových skleniček (190 g).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

babielis
(upraveno)
24. 10. 2017, 8:44
Dobrý den
, včera jsem udělala podle Vašeho receptu přesnídávky a jsou vynikající
. Zdravím Alžběta




nahlásit