(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Výborná jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
1,7 kg jablíček 0,8 l vody 10 - 15 dkg cukru (podle toho jak jsou jablíčka sladká) 1,5 vanilkového pudingu
Postup přípravy
Dneska jsem dostala od kamarádky recept na výbornou přesnídávku, hned jsem jí udělala a je luxusní.
Tak se s Vámi musím podělit
Dělám to najednou z dvojité dávky
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a přidáme cukr. Přivedeme do varu a odstavíme.
Slejeme vodu a do studené přidáme vanilkový puding a do stuhnutí vaříme.
Rozmixujeme jablíčka, pak do toho přimícháme uvařený puding a zamícháme.
Můžeme přidat 1/3 kompotu (meruňky, broskve, jahody) se šťávou.. také rozmixované.
Nakonec lejeme do sklenic a sterilujeme dvacet minut.
Já jsem to sterilovala v horkovzdušné troubě.. na plechu s vodou... 15 minut na 150C a pak 20 minut na 80.
Ze dvou dávek cca 20 přesnídávkových skleniček.. a jak si děti pochutnávají :-)
Tak se s Vámi musím podělit
Dělám to najednou z dvojité dávky
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a přidáme cukr. Přivedeme do varu a odstavíme.
Slejeme vodu a do studené přidáme vanilkový puding a do stuhnutí vaříme.
Rozmixujeme jablíčka, pak do toho přimícháme uvařený puding a zamícháme.
Můžeme přidat 1/3 kompotu (meruňky, broskve, jahody) se šťávou.. také rozmixované.
Nakonec lejeme do sklenic a sterilujeme dvacet minut.
Já jsem to sterilovala v horkovzdušné troubě.. na plechu s vodou... 15 minut na 150C a pak 20 minut na 80.
Ze dvou dávek cca 20 přesnídávkových skleniček.. a jak si děti pochutnávají :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
macnel
(upraveno)
14. 11. 2012, 12:41
Já ji dělám již několik let. Někdy místo vanilkového pudinku dám citrónový nebo přidám pro chuť trošku skořice. Děti ji milují a manžel také.
Jitulina11
(upraveno)
14. 11. 2012, 12:20
tak jsem také zkusila přesnídávky podle Vašeho receptu a musím napsat, že jsou opravdu luxusní!!
jeremy
(upraveno)
20. 10. 2012, 10:26
Poup
(upraveno)
10. 10. 2011, 16:36
můžu se zeptat, jak to sterilujete v té horkovzdušce?? Jsem v zavařování totální začátečník... díky
ryska81
(upraveno)
15. 11. 2011, 17:34
@Poup
Šáry, dám na plech trochu vody, na to naskládám sklenice a dám to na 15 min na 150 a pak 20 minut to stáhnu na 80 stupňů.. Když tak mi písněte do zpráv, sem moc nekoukám.
Pokyn
(upraveno)
24. 9. 2011, 23:50
taky dělávám a děti se můžou utlouct!! Ale dělám: 2,5 kg jablek, 1,25dcl vody, 30dkg cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vanilkové pudinky. Promiňte, ale nerada něco půlím.
ryska81
(upraveno)
28. 9. 2011, 11:48
@Pokyn
Já to dělám hnedka najednou z dvojité dávky