Medvidek ke svatku - postup pro zacatecniky...:)
Potřebné ingredience
klasicke bublaninove testo (nechtelo se mi delat s dortovym testem:) )***** pudinkovy krem*****marmelada*****ovoce*****tmava cokolada+100%tuk na polevu*****bila cokolada na zdobeni (mam cokoladovou polevu v sacku)
Postup přípravy
Upeceny korpus nechame vychladnout, na spodni strane serizneme, aby pekne sedel a kvuli pozdejsi jednodussi manipulaci si ho vypodlozime dvema prelozenyma pasama alobalu nebo pec. papiru
.............
(ke konci jsem ale zjistila, ze dva pasy jsou malo - chce to minimalne tri - dva do krize a jeden napric, aby se medved nelamal)
...rozkrojime a pomazeme marmeladou - lepsi je volit nejakou chutove vyraznou...
...pokud chceme, tak korpus muzeme pred mazanim i pokapat cajem s rumem/kompotovou stavou/atd...
...pomazeme kremem........Krem delam klasicky: uvarim si husty puding (1/4l mleka + cely puding) a klidne jeste horky ho vysleham s cukrem (nedavam moc - dle chuti) a kostkou masla.
...a poklademe ovocem...:)
...spojime oba dily - tady jde videt, jak se mi horni dil cely potrhal...
...ale nezoufame a vsechno spojime a zarovname puncovinou (smichame si nadrobene odrezky, trosku kremu a trosku marmelady, popr. rumu)
...cely vrsek a boky zamazeme jeste tenkou vrstvou marmelady...
...a kremu...:)
...pak uz jenom polijeme cokoladou - ne moc horkou - musi byt spis vlazna, ale zase dostatecne tepla, aby se pekne rozlila.......cokoladou napatlame i kraje...:)........................Cokoladu kupuju v Lidlu. Je to tabulka 200g za cca 25,-Kc - je krasne tmava, ma vysoky podil kakaa.......................... Cokoladu nalamu na kosticky, pridam cca 50g 100%niho tuku a postupne zahrivam v mikrovlnce - vzdycky po cca 10-20sekundach zamicham - za dve minutky je krasne rozpustena a prichystana na dort (neni horka a je jeste porad krasne tekuta)
...a dozdobime bilou cokoladou/polevou nebo kremem - A DILO JE HOTOVO...:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé